Zuid-Noorwegen
Langs Trollen en Fjorden
Lees verder
Noorwegen
11 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 1.295,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • Bergen Tekst bergen
 • Bochtig Tekst bochtig
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Zuid-Noorwegen

Langs Trollen en Fjorden

Noorwegen spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. De ruige landschappen, vergezichten, bergpassen, vele tunnels en natuurlijk de fjorden. En oh ja, heel veel bochtige 'motorweggetjes'. Deze reis biedt dit alles in het zuidelijke gedeelte van Noorwegen. Via een mooie route in Denemarken rijden we naar Hirtshals, waar we de ferry nemen naar Kristiansand. Via een westelijke route rijden we tot boven Bergen, vanwaar we Oostelijk rijden en vervolgens via Zweden weer terug naar Duitsland.

Dag 1 - Overtocht Hirtshals (DK) - Byglandsfjord

Heel even varen, een wereld van verschil
Na de ferry van Hirsthals (DK) naar Kristansand (N) merk je het verschil al na 2 km. Dit is het Noorwegen dat je al hoopte te zien. En geloof me….dit is pas het begin.
Byglandsfjord - Sandnes

Dag 2 - Byglandsfjord - Sandnes

Hoogtevrees? Of 30 hairpins...
Op deze adembenemende rit kom je op een hoogte van ca. 700 m. Daar heb je de keus: koffiedrinken of een afdaling met ca. 30 hairpins. Maar let wel op: je moet die weg ook weer terug want hij loopt dood.
Sandnes - Sauda

Dag 3 - Sandnes - Sauda

Wandelen of rijden langs de fjorden
Tijdens de rit kun je een wandeling maken naar de bekende Preikestolen (preekstoel) maar je moet er wel een flink stukje voor lopen. De tocht is 4 km. steile bergweg en moeilijk begaanbaar. Maar volg je de motorroute dan kom je ogen te kort tijdens het volgen van de kustlijn langs de fjorden.

Noorwegen is en blijft een heel bijzonder land met spectaculaire wegen. De weg met 30 haarspeldbochten was fenomenaal!

Rob
Sauda - Bergen

Dag 4 - Sauda - Bergen

Droog door een waterval
De Steindalsfossen zijn bijzonder omdat je er droog onderdoor kunt lopen. Een leuke ervaring. Maar om Bergen te bereiken moet je eerst nog heel wat hindernissen overwinnen. Veel water en fjorden. Bergen ligt er middenin.
Dag in Bergen of een korte rit

Dag 5 - Dag in Bergen of een korte rit

Even op adem komen
Na de aanloop door Denemarken en alle ritten in Noorwegen wordt het tijd voor wat rust. Dus een tussendagje om Bergen te bekijken, koffie te drinken, boottochtje te maken etc. Maar voor hen die niet van ophouden weten is er natuurlijk een korte rit. Laat op pad en vroeg weer terug.
Bergen - Geilo

Dag 6 - Bergen - Geilo

Langs de Hardanger Vidda
De laatste fjorden dienen zich aan vooradt we het binnenland intrekken. Je passeert de Hardanger Vidda; de grootste aaneengesloten hoogvlakte (boven de 1000 m.) van Europa. Als je niet beter wist waan je je op de maan. Kraters, bergen en gletsjers.
Geilo - Vrådal

Dag 7 - Geilo - Vrådal

Over heldendaden gesproken
Deze rit staat zonder meer in het teken van de oorlog 40-45. Je kunt een bezoek brengen aan de krachtcentrale waar Zweedse militairen en spectaculaire sabotage actie ondernamen tegen de Duitsers. Hierdoor moest de productie van "Zwaar Water" worden gestopt. De oorlog had misschien een ander einde gekend als dit niet was gebeurd.
Rondrit vanuit Vrådal

Dag 8 - Rondrit vanuit Vrådal

Dorpen, kerkjes en het boerenleven
Zo groots en verlaten het kustgebied is zo veel kleine nederzettingen zie je hier. Boerderijen met prachtige schuren en veel, heel veel kleine - vaak van hout gebouwde - kerkjes. Neem er eens een kijkje.
Vrådal - Oslo

Dag 9 - Vrådal - Oslo

Terug naar de bewoonde wereld
Het stille Noorwegen verandert tijdens deze rit. We komen weer in de buurt van Oslo en zoeken het hotel op. Eerst nog wat musea bekijken of de beelden in het Vigelandspark. Het hotel staat letterlijk onder de Holmenkollen Skischans. De durfals kunnen met de lift omhoog om een kijkje te nemen over de fjorden vanaf de hoogste positie in Oslo. De toren is 60 m. hoog maar hij staat al 417 m. boven zeeniveau.

Dag 10 - Oslo - Göteborg (S)

Maak kennis met Zweden
Via de oude weg rijden we naar Zweden. Vlak voor de grens brengen we nog een bezoek aan fort Fredriksten. Dan rijden we Zweden binnen, kijken nog één keer naar die schitterende fjorden rond Göteborg en gaan vervolgens aan boord van de ferry die ons naar Kiel gaat brengen.

Dag 11 - Aankomst in Kiel (D)

Uit(gerust) en thuis!
Aan het einde van al deze inspannende kilometers en indrukwekkende vergezichten, heb je lekker kunnen bijkomen op de ferry. Die heeft de afgelopen nacht veel kilometers afgelegd, terwijl jij lag te slapen. Nog één etappe te gaan: vanaf Kiel weer naar huis, misschien nog met een tussenstop? Je mag het zelf beslissen!

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Noorwegen
12 dagen
Noorwegen - de Fjorden

Noorwegen - de Fjorden

Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?