Wild Atlantic Way & Brecon Beacons
Een rit langs the Ancient Coast
Lees verder
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • retourovertocht Europoort - Hull
 • overtocht Holyhead - Dublin
 • overtocht Rosslare - Fishguard
 • vervoer motor aan boord
 • 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut
 • 10 overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • GPS routes voor je navigatie
 • CO2 compensatie van het vervoer
 • Bergen Tekst bergen
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een rit langs the Ancient Coast

Zuid West Ierland is bekend vanwege haar spectaculaire berglandschappen, mooie baaien, watervallen en schitterende panorama’s over de Atlantische Oceaan. We gaan geweldige motortochten maken o.a. de Ring of Beara met de indrukwekkende Healy Pass. Dit gebied kent vanwege de ligging aan de warme golfstroom een zeer mild, subtropisch klimaat, waardoor er zelfs palmbomen groeien.
overtocht Europoort - Hull

Dag 1 - overtocht Europoort - Hull

Genieten en uitgerust beginnen
P&O Ferries gaat ons op deze reis brengen van Europoort naar Hull. Hapje, drankje, muziek, film, waag een gokje... Kortom: geniet van het leven, een mooie reis staat te beginnen!
Hull - Betws-y-Coed

Dag 2 - Hull - Betws-y-Coed

Hoe spreek je dat uit? 
De afstand naar Holyhead is te ver voor één dag dus overnachten we in het Royal Oak Hotel in Betws-y-Coed in Noord-Wales. Bepaald geen straf in het midden van Snowdonia National Park.
Betws-y-Coed - Dublin - Glendalough

Dag 3 - Betws-y-Coed - Dublin - Glendalough

Op naar Dublin: Fáilte!
Natuurlijk passeren we de op één na hoogste berg van the UK. Met zijn 1085 meter hoogte kun je de Snowdon niet missen. Via de verlaten mijnstreek van Noord-Wales bereiken we Holyhead op Anglesey. Dan met de ferry via Dublin naar het Glendalough Hotel waar je 2 nachten zal verblijven.

In plaats van 'naar Ierland toe' te rijden; pakken wij het anders aan: je vakantie begint natuurlijk al zodra jij de ferry op rijdt. Via de mooiste wegen en een tussen overnachting in Wales, rijden we rustig naar 'The Emerald Isle'. 

Ludo
Rondrit door de Wicklow Mountains

Dag 4 - Rondrit door de Wicklow Mountains

Vlakbij Dublin en zó ver weg van alle drukte
Ga genieten van een schitterende rit door the Wicklow Mountains. Een berglandschap direct buiten de ringweg van Dublin. Van bovenaf zie je de chaos in Dublin en je verbaast je erover dat je in dit gebied bijna niemand tegenkomt.
Glendalough - Ennis

Dag 5 - Glendalough - Ennis

Dwars door het Ierse land, op weg naar de cliffs
We rijden van de Oost- naar de Westkust van Ierland en onderweg zie je het landschap veranderen. Eerst heuvels, dan wat vlakker en uiteindelijk kom je het veel rustiger gelegen Bunratty. Bezoek in Bunratty het indrukwekkende Bunratty Castle en de zeer tot verbeelding sprekende pub Dirty Nelly. Aangekomen in Ennis verblijf je 1 nacht in het Old Ground Hotel.
Ennis - Killarney

Dag 6 - Ennis - Killarney

Naar dé bruisende stad in het zuid-westen
Golven die beuken op de rotsen en kleine vissersdorpjes waarvan de inwoners al eeuwen lang die golven trotseren. Uiteindelijk kom je in het toeristische Killarney dat letterlijk 'barst' van de folk music. Je zult je er twee avonden prima vermaken. Je verblijft 2 nachten in het gastvrije Arbutus Hotel in het centrum van Killarney.
Rondrit over Beara

Dag 7 - Rondrit over Beara

Van 'Colourful' Ireland naar het eind van de wereld
Vanuit Killarney kan je 3 schiereilanden bereiken. Wij gaan naar de mooiste van die drie, the Beara Peninsula. Rond 1845 is de Healy Pass aangelegd als werkvoorzieningsproject voor de arme Ieren die hadden geleden onder de grote hongersnood van 1845. In 1931 is de pas geschikt gemaakt voor verkeer door Ingenieur Tomothy Healy. Nu kunnen wij genieten van één van de spectaculairste wegen van Ierland.
Killarney - Kinsale

Dag 8 - Killarney - Kinsale

The Wild Atlantic Way
De Wild Atlantic Way is een sensationele reis langs torenhoge kliffen en levendige dorpjes, langs verborgen stranden en prachtige baaien. Elke kilometer van deze rit is een onvergetelijke ervaring. Met uitzicht op de haven van Kinsale, verblijf je 1 nacht in het Actons Hotel.
Kinsale - Rosslare

Dag 9 - Kinsale - Rosslare

De laatste Ierse kilometers
De laatste rit in Ierland is zeker niet de minste. De wegen worden kleiner, smaller en bochtiger. Je komt hier in het boerenland uit een ver verleden. Je gaat vanzelf rustiger rijden en alles in je op te nemen. Dit is ook de laatste overnachting in Ierland. Je overnacht in het Ferryport House, een guesthouse vlakbij de vertrekhaven van morgen. 
Rosslare - Llandeilo

Dag 10 - Rosslare - Llandeilo

Next stop: Wales again!
We verlaten Ierland en komen in Fishguard (Wales) aan. Je merkt direct een enorm verschil in huizenbouw en wegenaanleg. We rijden zeker nog even langs Pentre Ifan; een indrukwekkend grafheuvel uit ca. 3.500 voor Christus. Daarna via the Brecon Beacons National Park naar het Cawdor Hotel in Llandeilo, waar je 1 nacht verblijft.
Llandeilo - Burton upon Trent

Dag 11 - Llandeilo - Burton upon Trent

IJzer en de industriële revolutie
Op weg naar Ashbourne zie je nog de restanten van het mijnbouw verleden van Wales. Maar voor een uitgebreide stop adviseren we je om dat te doen in Iron Bridge, de bakermat van de Industriële Revolutie rond 1780. The Iron Bridge is de eerste gietijzeren brug ter wereld. Zij overspant de Severn in het dorp Ironbridge. De brug werd gebouwd tussen 1777 en 1779. Sinds 1934 is de brug alleen nog toegankelijk voor voetgangers. De brug, het dorp en het omringende dal, de Ironbridge Gorge, zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De laatste overnachting van de reis breng je door in een groot landhuis, het Mercure Hotel Newton Park in Burton upon Trent.

Burton upon Trent - Hull

Dag 12 - Burton upon Trent - Hull

Het nationaal park Peak District is een zeer heuvelrijk gebied in het noorden van Engeland. Meestal wordt het onderverdeeld in het noordelijke Dark Peak met veel heidegebieden en het zuidelijke White Peak waar de meeste mensen wonen. Hier zijn ook veel grotten te vinden.

Dag 13 - Aankomst in Europoort

Relaxed weer thuis!
Zo relaxed als de reis begon, eindigt deze ook weer. Een overtocht per luxe cruiseferry van P&O Ferries brengt je weer thuis, halverwege de ochtend sta je in de haven van Europoort. Even recapituleren: Engeland, Wales, Ierland, Wales en dan weer Engeland... juist. Een prachtige reis!

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
The Lake District

The Lake District

Dit gebied laat je prachtige meren zien, gelegen tussen steile bergpassen...

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
Touring the Cotswolds

Touring the Cotswolds

The Cotswolds is sprookjesachtig mooi, gecombineerd met onze motorroutes een ideale motorvakantie!...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?