Zuid-Engeland en Wales
Lees verder
Engeland en Wales
9 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 730,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • Bergen Tekst bergen
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Bochtig Tekst bochtig
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Zuid-Engeland en Wales

Wil je naar Wales, dan zijn er veel motorwegen die er naar toe gaan. Wij kozen er voor via Zuid-Engeland te rijden. Omdat de streek bol staat van historie, maken we een extra rondrit in The New Forest. Vanuit  Brecon, Heart of Brecon Beacon National Park, maken we rondritten door het Heart of Wales. Kastelen laten sporen van buitenlandse overheersingen zien. Het delven, transport, en verwerken van steenkool, tin, leisteen en zelfs goud maakte Wales belangrijk. Via the Peak District reizen we terug naar Europoort. Geniet van de rust, ruimte en het landschap van Wales.

Een must voor motorrijders!

Calais - Forest Row

Dag 1 - Calais - Forest Row

Het kanaal oversteken en de groene heuvels in
Bij aankomst in Dover kun je direct al genieten van die prachtige krijtrotsen en het indrukwekkend Dover Castle. Vooral in de WOII heeft dit kasteel een grote rol gespeeld.
Forest Row - Ringwood

Dag 2 - Forest Row - Ringwood

Pas op voor loslopend vee!
Vanuit Sussex rij je naar het westen en komt in the New Forest. Omdat je twee nachten in het hotel in ringwood verblijft is er ruimschoots tijd om te genieten van het landschap.
Rondrit vanuit Ringwood

Dag 3 - Rondrit vanuit Ringwood

The New Forest, een paradijs op aarde
Je waant je soms echt in het paradijs als je met de motor letterlijk om de ezels en paarden heen moet rijden. Niet jij maar zij hebben het voor het vertellen in the New Forest. Zelfs bij the Village Pub kom je de dieren tegen. Houd er goed rekening mee want je komt ze bij iedere bocht tegen.

Ringwood - Brecon

Dag 4 - Ringwood - Brecon

Via Bristol naar Wales: Kastelen in overvloed
Je verlaat the New Forest en via één van de twee bruggen tussen Engeland en Wales passeer je the River Severn. Het landschap in Wales wordt opgeluisterd door een overvloed aan ruïnes van kastelen en abdijen.
Rondrit vanuit Brecon

Dag 5 - Rondrit vanuit Brecon

Breng een bezoek aan Castle Carreg Cennon
Slingerend door het groene landschap van Wales ga je zeker even langs bij het Carrag Cennen Castle. Indrukwekkend schuin op een berg gelegen was het de ideale schuilplaats voor menige roversbende.
Rondrit vanuit Brecon

Dag 6 - Rondrit vanuit Brecon

Elan Valley: victoriaanse stuwdammen en prachtige vergezichten
Een rit langs de waterreservoirs van Liverpool voert je ook door the Elan Valley. Een verlaten, woest landschap dat is ontstaan door de vele eeuwen mijnbouw die hier hun sporen hebben achtergelaten.
Brecon - Sudbury

Dag 7 - Brecon - Sudbury

Van Wales terug naar Engeland
Let vandaag vooral op het grote verschil in landschap tussen Wales en Engeland. Wales is eeuwenlang met mijnbouw bezig geweest en het grote geld dat ermee is verdiend is naar Engeland gegaan. Dat zie je wel terug op deze terugreis

Dag 8 - Sudbury - Hull

The Peak District
De laatste rit is zeker "not the least". Een schitterende rit door het betoverende landschap van The Peak District. Let op de grote doorgaande bergwegen wel goed op je rechterhandje. Anders doet de Police het wel!!!!!

Dag 9 - aankomst in Europoort

Terug in Nederland
's Ochtends kom je aan in de haven van Europoort. Een lekker ontbijtje pak je aan boord, nog een klein stukje rijden, en je bent weer thuis!

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Noorwegen
12 dagen
Noorwegen - de Fjorden

Noorwegen - de Fjorden

Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?