Yorkshire Dales & Moors
Ruig & Lieflijk in de mix
Lees verder
Engeland
8 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 675,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • Bergen Tekst bergen
 • Bochtig Tekst bochtig
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
 • Vast hotel Tekst vast hotel
Deze motorrondreis nu boeken

 

Yorkshire Dales & Moors

Ruig & Lieflijk in de mix

De Dales is beroemd om zijn prachtige landschap. Diepe valleien, die bekend staat als dalen, met wegen die zich tussen muurtjes door wringen en een lappendeken van weilanden met kleine schuurtjes. Vergeet niet het schitterende Ribblehead Spoorviaduct in je route op te nemen. Het tweede gedeelte zijn de North York Moors; ten oosten van the Dales. Groot contrast met the Dales door de steile hellingen. 33% is geen uitzondering. Verder prachtige dorpjes verscholen in de uitgestrekte Moors (veengebieden); oude Romeinse wegen en eindeloze vergezichten.
Europoort - Hull

Dag 1 - Europoort - Hull

Nog één nachtje slapen...
De ferry van P&O brengt je, terwijl jij geniet van een lekker hapje eten, drankje en een nachtje slapen van Europoort naar Kingston-upon-Hull. Als je wakker wordt is de haven al in zicht, even een ontbijtje en jij bent klaar voor de eerste dag van je motorreis naar Yorkshire!
Hull - Darlington

Dag 2 - Hull - Darlington

Living on the edge
Vrij in het begin van deze rit volg je de kustlijn langs de Noordzee. Hier wordt Engeland steeds een stukje kleiner. Rij eens de doodlopende weggetjes in richting de kust om de afbrokkeling van de kust te zien. Huizen, maar ook hele dorpjes staan op de nominatie in zee te storten. Het tweede gedeelte van de rit brengt je al door de prachtige Moors. Veilig, een stuk het binnenland in.
Rondrit over the Moors

Dag 3 - Rondrit over the Moors

Have a cup of tea in Whitby
De rit door de Moors, mooie glooiende heidelandschappen, brengt je naar Whitby aan de Noordzee kust. Met een beetje geluk zie je de enige stoombus in Engeland die daar nog rondrijdt. Door het dorp loop je naar Whitby Abbey. Maar bekijk ook het stationnetje in Goathland waar veel TV opnames zijn gemaakt.

Wat ik fantastisch vind aan Yorkshire, is de combinatie van relatief veel kleine, levendige, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte - even schilderachtige - landschappen. En boeren in Land Rovers. Heel veel boeren in Land Rovers. 

Paul
Darlington - Piercebridge

Dag 4 - Darlington - Piercebridge

Hemelsbreed maar een klein stukje maar de rit laat je natuurlijk veel meer van het landschap zien. Uitgestrekt glooiend landschap met veel restanten uit de mijnbouw periode. Maar ook de Romeinen hebben hier zichtbare sporen achtergelaten. Kijk maar eens op de kaart, hoeveel 'Roman Roads' (later vaak Military Roads genoemd) er nog liggen bijvoorbeeld.
Rondrit door the Dales

Dag 5 - Rondrit door the Dales

Life is a rollercoaster, you have to ride it!
Deze rit brengt je naar het meer "bewoonde" gedeelte in the Dales. Marktstadjes, kaasmakerij, musea en niet te vergeten de hoogste Pub in Engeland: Tan Hill op 538 m. Zou het bier hierdoor beter smaken? Het eten in ieder geval wel!
Rondrit door the Dales

Dag 6 - Rondrit door the Dales

Hold your horses
Deze rit staat in het teken van prachtige wegen met ontelbare blind summits en steile snelle afdalingen. Een genot voor de motorrijder maar: pas op. Ze hebben daar niet alleen maar "Sleeping Policemen" (Verkeersdrempels), sommigen zijn ook wakker...
Piercebridge - Hull

Dag 7 - Piercebridge - Hull

Richard the Third
We rijden even langs het kasteel van King Richard III in Middleham. Vermoord in 1485 maar onlangs terug gevonden onder een parking in Leicester. Op 66 km afstand. Voor de ferry in Hull kun je nog het (gratis) spoorwegmuseum in York bezoeken. Zeker de moeite waard als de zon het onverhoopt toch af laat weten. Het is sowieso een goed idee om York te bezoeken: boek een extra nachtje in deze prachtige stad die de 'shire' naam gaf!


Aankomst in Europoort

Dag 8 - Aankomst in Europoort

Rechts rijden went zo
Met de ferry ga je weer terug naar Nederland. Nog éven genieten, een avondje relaxen, het is tenslotte nog vakantie. De dag erop ben je weer in Europoort. Na al die dagen heerlijk over de wegen in Yorkshire te hebben gereden, wordt het wel weer even wennen in Nederland. De ring van Rotterdam over, terug naar huis. Wat zijn er hier weinig schapen... 

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Noorwegen
12 dagen
Noorwegen - de Fjorden

Noorwegen - de Fjorden

Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?