The Atlantic Coast
Schotland op z'n best
Lees verder
Schotland
9 dagen
Vanaf € 795

Onze advies route
Onderdeel van de reis
  • retour overtocht IJmuiden - Newcastle 
  • vervoer motor aan boord 
  • 6 overnachtingen in hotel 
  • 2 overnachtingen aan boord
  • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
  • Bosrijk Tekst bosrijk
  • Linksrijden Tekst linksrijden
  • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Je reis samenstellen

 

The Atlantic Coast

Schotland op z'n best

Maak een cocktail van wegen over heuvels, door bossen, langs moeras- sen en de grillige Atlantic Coast en je krijgt me een reis... die smaakt naar meer! De eerste tocht in de Highlands is even mooi als de laatste, de rondrit vanuit Ullapool misschien wel de beste. Hoe je dat te weten komt? Ga het zelf bekijken, je wilt er zeker weten nog eens terug!
Ferry Overtocht

Dag 1 - Ferry Overtocht

Een relaxt begin van de reis
Aan boord van DFDS Seaways kan heerlijk worden gegeten. 's Avonds is er voldoende entertainment aan boord voordat men de hut opzoekt voor een goede nachtrust - een heerlijk begin van je reis! 
Rit door the Lowlands

Dag 2 - Rit door the Lowlands

Het 'andere' Schotland
Na een eventueel bezoek aan Jedburgh Abbey rij je naar Edinburgh en passeer je de 125 jaar oude Firth of Forth Railbridge. Natuurlijk bezoek je ook even het Knockhill Race Circuit. Bekend van Top Gear.
Rit van Dunkeld naar Ullapool

Dag 3 - Rit van Dunkeld naar Ullapool

Maak kennis met the Capital of the Highlands
Een adembenemende rondrit vanuit Ullapool laat je zien waarvoor je gekomen bent. The Atlantic Coast met z'n smalle kustweggetjes, de rotspartijen en het diepblauw gekleurde zeewater met witte schuimkoppen van the Atlantic Ocean.

Fantastisch om al die Whiskystokerijen te bezoeken! Daar begrijp je pas écht waarom de Schotten zo trots op hun land zijn!

Erik de Vries
Rondrit Ullapool

Dag 4 - Rondrit Ullapool

Genieten langs The Atlantic
Een adembenemende rondrit vanuit Ullapool laat je zien waarvoor je gekomen bent. The Atlantic Coast met z'n smalle kustweggetjes, de rotspartijen en het diepblauw gekleurde zeewater met witte schuimkoppen van the Atlantic Ocean.
Rit van Ullapool naar the Isle of Skye via Applecross

Dag 5 - Rit van Ullapool naar the Isle of Skye via Applecross

'Not for learning drivers'
Op weg naar Skye passeer je eerst nog de imposante ruim 60 m. diepe Corrieshallogh Gorge. Daarna rij je natuurlijk via Applecross. Want als er staat "Not for learning Drivers" hoor jij daar toch zeker niet bij! Tijdens de afdaling zul je ervaren hoe klein je bent in dit grootse landschap.
Rondrit Isle of Skye

Dag 6 - Rondrit Isle of Skye

The History of Scotland
Tijdens deze rondrit volg je het spoor van de "Last King of Scotland-Bonny Prince Charles". Om de Schotse geschiedenis te kunnen begrijpen is een bezoek aan het graf van Flora Macdonald een absolute must. Op één van de mooiste locaties in Schotland ligt de vrouw begraven die Bonny Prince Charles heeft geholpen op zijn vlucht na de nederlaag tegen de Engelsen bij Culloden op 15 april 1746. Nu nog steeds een pelgrimsoord voor de "echte" Schot.
Rit van Isle of Skye naar Drymen

Dag 7 - Rit van Isle of Skye naar Drymen

Gewelddadig verleden en romantiek
Een rit met twee gezichten. Je passeert eerst  de indrukwekkende Glen Coe waar in 1692 de Engelsen 75 leden van de MacDonalds Clan hebben vermoord die zich niet wilden onderwerpen aan de kroon. Het wrange is dat die Engelse soldaten te gast waren bij deze Clan. Het tweede gedeelte van de rit gaat langs het romantische Loch Lomond; het grootse meer van Schotland.
Rit van Drymen naar Newcastle

Dag 8 - Rit van Drymen naar Newcastle

Goodbye, Scotland!
Allereerst nog een "tussenstop" in Falkirk. Het Milennium project the Falkirk Wheel (een scheepslift) is een technisch hoogstandje waarmee schepen ruim 35 meter worden opgehesen. Na Edinburgh rij je via rustige wegen naar Newcastle. Tot slot zie je nog Tynemouth Priory and Castle. Nu vanaf de vaste wal; iets later vanaf de ferry van DFDS Seaways.
Aankomst IJmuiden

Dag 9 - Aankomst IJmuiden

Uitgerust naar huis
De reis eindigt net zo relaxt als hij is begonnen: aan boord kun je bijkomen van de week sturen die je net achter de rug hebt, alles nog eens overdenken onder het genot van, wellicht wel één van de whisky's die je onderweg hebt leren kennen. 's ochtends om ca. 9 uur ben je weer in IJmuiden en kan de laatste etappe naar huis beginnen. 

Zelf je reis verder samenstellen? Dat kan!

Je reis samenstellen

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Engeland
5 dagen
Sussex & Kent

Sussex & Kent

Deze reis neemt je mee naar de tuinen van Engeland. Tussen al dit prachtige groen bevindt zich echter ook nog heel wat industrieel erfgoed!...

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
The Lake District

The Lake District

Dit gebied laat je prachtige meren zien, maar vergis je niet: ook verdraaid steile bergpassen!...

Bekijk reis
Luxemburg
4 dagen
Ardennen

Ardennen

Er even een lang weekeind tussenuit? Dan is de Ardennen een fantastische reisbestemming!...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede avond, waar kunnen wij je mee helpen?