Atlantic Coast
North Coast 500, Isle of Skye en nog veel meer!
Lees verder
Schotland
9 dagen
Reisprogramma
Onderdeel van de reis
  • retourovertocht IJmuiden - Newcastle 
  • vervoer motor aan boord 
  • 2 overnachtingen aan boord in een binnenhut
  • 6 overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
  • GPS routes voor je navigatie
  • CO2 compensatie van het vervoer
  • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
  • Bosrijk Tekst bosrijk
  • Linksrijden Tekst linksrijden
  • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Atlantic Coast

North Coast 500, Isle of Skye en nog veel meer!

Rijden over verlaten gebergtes, door bossen, langs de grillige kustlijn en historische wegen. De perfecte ingredientën voor een onvergetelijke motorvakantie! Maak prachtige ritten over smalle kustweggetjes, langs kastelen en proef de whisky. Ervaar het echte Schotse gevoel in Glen Coe, Loch Lomond, Ullapool, Applecross en Skye.
Ferry Overtocht

Dag 1 - Ferry Overtocht

Een relaxt begin van de reis
Aan boord van DFDS Seaways kan heerlijk worden gegeten. 's Avonds is er voldoende entertainment aan boord voordat men de hut opzoekt voor een goede nachtrust - een heerlijk begin van je reis! 
Rit door the Lowlands

Dag 2 - Rit door the Lowlands

Het 'andere' Schotland
Na een eventueel bezoek aan Jedburgh Abbey rij je naar Edinburgh en passeer je de 125 jaar oude Firth of Forth Railbridge. Natuurlijk bezoek je ook even het Knockhill Race Circuit. Bekend van Top Gear. Je overnacht in het Moness House Hotel in Aberfeldy.
Rit van Aberfeldy naar Ullapool

Dag 3 - Rit van Aberfeldy naar Ullapool

Maak kennis met the Capital of the Highlands
Vanuit Aberfeldy maak je kennis met het Cairngorms National Park, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Groot-Brittannië. Je vindt er 5 van de 6 hoogste bergen die Groot-Brittannië rijk is. De top van de hoogste berg, Ben Macdui, is ruim 1300 meter hoog! Reis naar het hart van het nationale park en rij over 'De Old Military Road of A93', een ruwe, verkeersluwe weg langs de meest indrukwekkende landschappen, voordat je doorrijdt naar Ullapool. Hier verblijf je 2 nachten verblijft in het Royal Hotel Ullapool.

Fantastisch om al die Whiskystokerijen te bezoeken! Daar begrijp je pas écht waarom de Schotten zo trots op hun land zijn!

Erik de Vries
Rondrit Ullapool

Dag 4 - Rondrit Ullapool

Genieten langs The Atlantic Coast
Een adembenemende rondrit vanuit Ullapool laat je zien waarvoor je gekomen bent. The Atlantic Coast met z'n smalle kustweggetjes, de rotspartijen en het diepblauw gekleurde zeewater met witte schuimkoppen van the Atlantic Ocean. 
Rit van Ullapool naar the Isle of Skye via Applecross

Dag 5 - Rit van Ullapool naar the Isle of Skye via Applecross

'Not for learning drivers'
Op weg naar Skye passeer je eerst nog de imposante ruim 60 meter diepe Corrieshallogh Gorge. Daarna rij je natuurlijk via Applecross. Want als er staat 'Not for learning Drivers' hoor jij daar toch zeker niet bij! Tijdens de afdaling zal je ervaren hoe klein je bent in dit grootse landschap. Op Isle of Skye verblijf je 2 nachten in Sconser in het Sconser Lodge hotel.
Rondrit Isle of Skye

Dag 6 - Rondrit Isle of Skye

The History of Scotland
Tijdens deze rondrit volg je het spoor van de 'Last King of Scotland-Bonnie Prince Charlie'. Om de Schotse geschiedenis te kunnen begrijpen is een bezoek aan het graf van Flora MacDonald een absolute must. Op één van de mooiste locaties in Schotland ligt de vrouw begraven die Bonnie Prince Charlie heeft geholpen op zijn vlucht na de nederlaag tegen de Engelsen bij Culloden op 15 april 1746. Nu nog steeds een pelgrimsoord voor de èchte Schot. Sla ook een rit naar de allermooiste berg van Skye, het 'Quiraing gebergte', niet over. Het is net of de top van de berg is afgesneden, maar het is echt prachtig om er te wandelen... en een hele mooie route om met de motor te rijden.
Rit van Isle of Skye naar Drymen

Dag 7 - Rit van Isle of Skye naar Drymen

Gewelddadig verleden en romantiek
Een rit met twee gezichten. Je passeert eerst de indrukwekkende Glen Coe waar in 1692 de Engelsen 75 leden van de MacDonalds Clan hebben vermoord die zich niet wilden onderwerpen aan de kroon. Het wrange is dat die Engelse soldaten te gast waren bij deze Clan. Het tweede gedeelte van de rit gaat langs het romantische Loch Lomond; het grootse meer van Schotland. De laatste nacht in Schotland breng je door in het Winnock Hotel in Drymen.
Rit van Drymen naar Newcastle

Dag 8 - Rit van Drymen naar Newcastle

Goodbye, Scotland!
Allereerst nog een 'tussenstop' in Falkirk. Het Milennium project The Falkirk Wheel (een scheepslift) is een technisch hoogstandje waarmee schepen ruim 35 meter worden opgehesen. Na Edinburgh rij je via rustige wegen naar Newcastle. Tot slot zie je nog Tynemouth Priory and Castle. Nu vanaf de vaste wal; iets later vanaf de ferry van DFDS Seaways.
Aankomst IJmuiden

Dag 9 - Aankomst IJmuiden

Uitgerust naar huis
De reis eindigt net zo relaxt als hij is begonnen: aan boord kun je bijkomen van de week sturen die je net achter de rug hebt, alles nog eens overdenken onder het genot van, wellicht wel één van de whisky's die je onderweg hebt leren kennen. 's ochtends om ca. 9 uur ben je weer in IJmuiden en kan de laatste etappe naar huis beginnen.

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Engeland
6 dagen
The Lake District

The Lake District

Dit gebied laat je prachtige meren zien, gelegen tussen steile bergpassen...

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
Touring the Cotswolds

Touring the Cotswolds

The Cotswolds is sprookjesachtig mooi, gecombineerd met onze motorroutes een ideale motorvakantie!...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?