Sussex & Kent
Een reis terug in de tijd
Lees verder
Engeland
5 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 300,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Bosrijk Tekst bosrijk
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Sussex & Kent

Een reis terug in de tijd

Het is een korte overtocht met de Ferry van Frankrijk naar Engeland, maar een stap terug in de tijd. Hier zijn nog oerbossen, ligt de Pilgrims Way, hoor je de klokken van de oude Canterbury Cathedral, sta je oog in oog met een stoomlocomotief… Aan de kust liggen veel kastelen, zie je de grandeur van de vorige eeuw terug in grote hotels, maar ook de landelijke pubs met de Hop Farms en Oast Houses. Na enkele heerlijke dagen vraag je je af: wie kent Kent?.....Ik???
overtocht Calais - Dover

Dag 1 - overtocht Calais - Dover

Een relaxed begin van de reis
De echte reis begint in het Franse Calais. Daar ga je aan boord van de ferry voor de overtocht naar Engeland. Even op adem komen, met koffie en een broodje, van de rit vanuit Nederland. Direct na ontscheping zie je al het enorme verschil in landschap met "het continent" zoals men daar spreekt over de "overkant". 
Rondrit naar Chatham Dockyard

Dag 2 - Rondrit naar Chatham Dockyard

Maritiem en Industrieel verleden in the countryside
Deze rondrit brengt je naar een maritiem hoogtepunt in Kent:Chatham. Na sluiting van deze scheepswerf is alles blijven liggen en vormt nu een schat voor iedereen die van scheepvaart houdt. Laat je ook imponeren door de uitstraling van Upnor Castle en andere verdedigingswerken aan de river Medway.
rondrit naar Canterbury: The Pilgrims Way

Dag 3 - rondrit naar Canterbury: The Pilgrims Way

Volg de Pelgrims op hun tocht naar Canterbury
We volgen een gedeelte van de eeuwenoude Pelgrims Way van Winchester tot Canterbury's Cathedral.  Een indrukwekkend bouwwerk waarmee werd begonnen in het jaar 570 na Chr. In de monding van the Thames zie je in de verte de kunstmatige eilandjes van Red Sands Forts; verdedigingslinie uit  W.O. II.

We vonden vooral de oude stoomlocomotieven ongelofelijk gaaf. Wat een prachtig onderhouden materieel en schattige stationnetjes!

Fabiënne de Groot
Rondrit 'The battle of Hastings'

Dag 4 - Rondrit 'The battle of Hastings'

Kastelen en veldslagen
Deze "gewelddadadige" rit voert langs kastelen en slagvelden uit een ver verleden. Bijvoorbeeld het nu romantische Scotney Castle maar ook de stad Battle waar in 1066 de Battle of Hastings plaatsvond tussen Frankrijk en Engeland. De overwinning van Frankrijk heeft een duidelijke stempel gedrukt op Engeland. Maar we gaan ook kijken naar een vrolijker Engels verleden. Een bezoek aan het Morgan museum mág je niet missen.
overtocht Dover - Calais: Back to the Future

Dag 5 - overtocht Dover - Calais: Back to the Future

De klok gaat weer een uur vooruit.
Aan alles komt een eind en je gaat weer terug naar "het continent". Na vier dagen genieten van een reis "terug in tijd" ga je weer terug naar de realiteit. Natuurlijk met een SD kaartje vol met herinneringen aan een mooie reis.

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Noorwegen
12 dagen
Noorwegen - de Fjorden

Noorwegen - de Fjorden

Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?