Scotland special
Have a taste of Scotland
Lees verder
Schotland
6 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 699,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Scotland special

Have a taste of Scotland

Voor iedereen die eens "kort en bondig" aan Schotland wil proeven is deze reis uitermate geschikt. Via de schitterende maar minder bekende Lowlands rij je naar Drymen gelegen ca. 50 km. ten Noorden van Glasgow. Een ideale uitvalsbasis om twee rondritten te maken. De eerste gaat over de eilandengroep Argyll en de tweede door the Highlands.
Overtocht IJmuiden - Newcastle

Dag 1 - Overtocht IJmuiden - Newcastle

Een relaxed begin
Motor vastzetten, douchen, lekker eten en drinken en 's avonds genieten van de muziek. De vakantie is al begonnen voordat je in Engeland bent. Ja dat lees je goed: Engeland. Het is nog een goed uurtje rijden vanaf de haven tot de Schotse grens.
Newcastle - Drymen

Dag 2 - Newcastle - Drymen

The Lowlands zijn niet zo Low
Het contrast kan niet groter. We bezoeken eerst de Hadrians Wall. Een muur die de Romeinen bouwden om die barbaarse Schotten tegen te houden. Maar niet de hedendaagse motorrijder. Die gaat vrolijk Whisky drinken bij die "Barbaren". Slàinte!
Rondrit vanuit Drymen

Dag 3 - Rondrit vanuit Drymen

Loch Lomond & The Highlands
Via een romantische route rij je naar de uitgestrekte vlakten van the Highlands. Breng ook een bezoekje aan de gevangenis van Inverary. Tenslotte is een Pitstop bij Greenwelly een absolute "must". Elke Schotse motorrijder kent deze plek.

Rondrit vanuit Drymen

Dag 4 - Rondrit vanuit Drymen

Lochs & Glenns in the Highlands
Een vakantie naar Schotland zonder Whisky is ondenkbaar. Deze rit begint met een geweldige klim via the Dukes Pass door the Trossachs. Halverwege is een bezoek aan the Dewars distillery de moeite waard. Maar bewaar de tasting voor 's avonds. Neem een klein flesje mee.
Drymen - Newcastle

Dag 5 - Drymen - Newcastle

Nog even genieten van de Schotse hoogstandjes
Eerst nog even een bezoek brengen aan the Falkirk Wheel. Via een indrukwekkende installatie worden schepen 24 meter opgetild. Na dit bezoek dalen we verder af richting Newcastle. Het is nog een mooie rit langs de stranden en een bezoekje aan de ruïnes van Tynemouth Castle and Abbey. Vervolgens gaan we weer aan boord bij DFDS Seaways.
Aankomst in IJmuiden

Dag 6 - Aankomst in IJmuiden

Uitgerust weer thuis
De reis eindigt net zo relaxt als hij is begonnen: aan boord kun je bijkomen van de week sturen die je net achter de rug hebt, alles nog eens overdenken onder het genot van, wellicht wel één van de whisky's die je onderweg hebt leren kennen. 's ochtends om ca. 9 uur ben je weer in IJmuiden en kan de laatste etappe naar huis beginnen. 

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Noorwegen
12 dagen
Noorwegen - de Fjorden

Noorwegen - de Fjorden

Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?