Peak District & Wales
Lieflijk & Ruig
Lees verder
Engeland en Wales
8 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 750,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • Overtocht
 • Hotel/B&B
  • Bergen Tekst bergen
  • Heuvels Tekst heuvels
  • Linksrijden Tekst linksrijden
  • Overtocht Tekst overtocht
  Deze motorrondreis nu boeken

   

  Peak District & Wales

  Lieflijk & Ruig

  Of je Groot-Brittannië nu van zuid naar noord of oost naar west doorkruist, het blijft een avontuur! Via Lincoln, een Romeinse stad maar nu nog springlevend, rijd je naar het Peak District. Dit is de groene long tussen industriesteden. Kale bergtoppen, uitdagende wegen maken dat de adrenaline stroomt. In Wales rijd je via de Llanberis Pass naar Anglesey. Hier oude haventjes die in een notendop passen maar eeuwenlang de grootsten van de wereld waren! Wales biedt ook meer dan schapen en boerenland, de eerste Industrie ter wereld stond hier. Jammer dat de laatste rit van west naar oost gaat…
  Overtocht Europoort - Hull

  Dag 1 - Overtocht Europoort - Hull

  Op je gemak de ferry op
  Laat alles achter je en rijd de ferry op: de vakantie begint! Vanaf het moment dat de trossen los gaan, is er écht geen andere optie meer mogelijk: je gaat naar Engeland! Zet je mobiel uit; kruip in de bar, eet een hapje en geniet. Na een nachtje in de comfortabele hut aan boord sta je 's ochtends in de haven van Kingston upon Hull, klaar om te gaan rijden!
  Hull - Betws-y-Coed

  Dag 2 - Hull - Betws-y-Coed

  via Engeland naar Noord Wales: Bebouwing wordt natuur
  Je neemt even een sprintje op de snelweg en voor je het weet zijn de eerste 100 kilometers achter de rug. In het Peak District nemen we de afslag, vanaf hier rijd je over glooiende provinciale wegen verder. Geniet er maar vast van want later deze reis ga je pas echt kennis maken met het Peak District. Wanneer je in Wales komt zul je gelijk al het grote contrast merken.
  Rondrit door Snowdonia National Park

  Dag 3 - Rondrit door Snowdonia National Park

  Ontmoet de berg die dit park haar naam gaf
  Deze draait letterlijk om de hoogste berg van Engeland: the Snowdon. Een prachtige rit met treintjes, bergen en stranden. Maar vergeet niet dat je ook met de trein the Snowdon omhoog kunt. Een absolute aanrader. Boek deze treinrit wel van te voren. Sportief aangelegd? Het is uitdagend maar goed mogelijk om via de Llanberis Pass omhoog te lopen en weer terug. Of één van de twee kanten per trein af te leggen. Voeg hiervoor een dag toe aan de route - je kunt zelf zien welke van de 4 dagen dat je in Betws-y-Coed overnacht de beste is voor de tocht omhoog.

  Wat een super idee om van de heen- en terugreis naar Wales óók een uitje te maken. Het Peak District was een prachtige uitsmijter!

  André
  Rondrit Midden-Wales

  Dag 4 - Rondrit Midden-Wales

  Lakes, castles en narrow boats
  Een heel andere rit met veel hoogtepunten. Je maakt kennis met het rijke mijnbouw verleden waar je nog veel sporen van ziet. Maar je krijgt ook het Pontcysyllte Aquaduct van Thomas Telfort uit 1805 te zien; 307 m. lang en 38 m. hoog… indrukwekkend.
  Betws-y-Coed - Draycott

  Dag 5 - Betws-y-Coed - Draycott

  Even wennen: van het idyllische boerenland naar de grandeur van het Peak District
  Wat een verschil. Je verlaat Wales en de daarbij behorende idyllische dorpjes, boerderijtjes en kleine gemeenschapjes. Direct na het passeren van de grens zie je al het verschil. Je bent in the Peak District. Geen kleine boeren bedrijven maar paardenstallen, luxe auto's en dure huizen. maar bovenal een ongelooflijk mooie natuur. En niet te vergeten voor de motorrijder....mooie asfaltwegen.
  Rondrit

  Dag 6 - Rondrit "The Lord & The Lady"

  Een rijk mijnbouwverleden
  Tussen 1800-1900 is hier veel geld verdiend met het vinden van edelstenen. Door de geel/groen kleur kreeg de steen de naam Blue John (eigenlijk Bleu Jaune). The Peak staat bekend als "Groene Long" tussen de grote industriesteden.
  Draycott - Hull

  Dag 7 - Draycott - Hull

  Terug naar de kust, nog even genieten!
  Afscheid nemen van the Peak is moeilijk dus slingeren we nog even een paar uurtjes door de "Groene Long". Dan is het afgelopen en via een serie rotondes kom je weer terug waar je begon: De P&O Ferry die je terugbrengt naar Nederland. Het is inmiddels een bekend concept voor je geworden: net zoals je relaxed begon aan de reis met de ferry, ga je ook weer terug. Gun jezelf nog even die paar uur rust aan boord en geniet terug van alles wat je hebt gezien en mee hebt gemaakt. 

  Dag 8 - Terugkomst in Europoort

  Back home
  De haven van Rotterdam doemt op: Je bent weer terug in Nederland. Aan jou de keus: rijd je de 'long way home' door de Nederlandse versie van het groene hart, of wordt het een ritje over de snelweg naar de koffie thuis?

  Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

  Nu boeken

  Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

  Schotland
  9 dagen
  Atlantic Coast

  Atlantic Coast

  Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

  Bekijk reis
  Zuid-Ierland en Wales
  13 dagen
  Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

  Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

  Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

  Bekijk reis
  Noorwegen
  12 dagen
  Noorwegen - de Fjorden

  Noorwegen - de Fjorden

  Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

  Bekijk reis
  Motoerit Binnen 24 uur reactie
    Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?