Noorwegen - de Fjorden
Fjorden, Trollen en Tunnels
Lees verder
Noorwegen
12 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 1.450,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • retourovertocht Kiel-Göteborg voor passagier en motor
 • 2 overnachtingen aan boord in 2-pers. binnenhut met stapelbed
 • 10x overnachting in hotel op basis van 2-pers. kamer incl. ontbijt. Kamer op indeling is op aanvraag mogelijk.
 • 8x diner in hotel (niet de twee nachten in Bergen)
 • reisbegeleiding door Motoerit Motorreizen
 • roadbook en GPS-routes
 • Bergen Tekst bergen
 • Bochtig Tekst bochtig
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Noorwegen - de Fjorden

Fjorden, Trollen en Tunnels

Trollen kijken je bij elke souvenirwinkel lachend aan. Geen kwaad in de zin! Rijd je graag in een grootse, mooie natuur, dan is Noorwegen je vakantiebestemming. Via Kiel varen we naar Götenborg en rijden richting Oslo. Hier gaat de wereld veranderen: de fjorden komen in zicht. Noorwegen is het land van de grote meren, gletsjers en bossen. De wegen zijn goed, ze slingeren zich door het landschap en laten je genieten van doorkijkjes naar de fjorden met de zeeschepen als notendopjes. Een tocht over een fjord hoort er bij, de rit naar het Arendsnest hoog op de berg staat ook op de planning. Wat een bochten!
Overtocht Kiel - Göteborg

Dag 1 - Overtocht Kiel - Göteborg

Een rustig begin van de reis aan boord
Laat in de middag ga je inchecken bij de ferry van Stena Line in Kiel. Laat je verwennen aan boord en neem je rust voordat het Noorwegen avontuur begint.
Göteborg - Oslo

Dag 2 - Göteborg - Oslo

Prachtige natuur in de Zweedse bossen
De aankomst in Göteborg is altijd spectaculair omdat de ferry vlak voor de haven onder een vrij lage brug doormoet. Zeer spectaculair. Via Zweden gaat de route over de oude, bijna totaal verlaten, weg naar Oslo.
Oslo - Hemsedal

Dag 3 - Oslo - Hemsedal

Zie hoe de omgeving verandert en bezoek de Holmenkollen skischans
Zodra je de drukte van Oslo hebt verlaten zie je bijna per kilometer de omgeving veranderen. Breng een bezoek aan het leuke museum spoorlijntje De Kroderbahnen en kijk je ogen uit bij de grote hoeveelheid watervallen.

Bergen was een hele fijne stad om na een aantal dagen rijden in te vertoeven. Prachtig om te zien hoe ze de oude haven aan het restaureren zijn! 

Marike & Hendrik van der Meij
Hemsedal - Loen

Dag 4 - Hemsedal - Loen

De bergen in: een andere wereld
Na het verlaten van Hemsedal (vergeet niet te tanken; volgende pomp 90 km) verandert de wereld. Bossen maken plaats voor kale bergen met prachtige meertjes.
Rondrit vanuit Loen / Olden

Dag 5 - Rondrit vanuit Loen / Olden

700 meter boven de fjorden
Een eerste rondrit gaat via EID. Vanaf een uitkijkpunt op 700 m. hoogte kijk je naar een piepklein stadje. Even later sta je daar op de aanlegsteiger in het fjord. Een kleine ferry brengt je naar de overkant van een fjord waarna nog een zeer spectaculaire afdaling in het verschiet ligt.
Rondrit vanuit Loen / Olden

Dag 6 - Rondrit vanuit Loen / Olden

De rust en stilte van het Geiranger fjord ervaar je per ferry
Na het genieten van de schitterende toch per ferry over het Geiranger Fjord rijd natuurlijk via vele hairpins naar het uitkijpunt "Arendsnest". Maar dan…..de duizend en één bochten weg naar de top van de berg. Neem bij het keuzepunt alleen de off road weg nr. 258 als de weg droog is. Op twee wielen bij regen is dit stuk niet aan te bevelen
Loen - Balestrand

Dag 7 - Loen - Balestrand

Nog één fjordenrit...geniet ervan! 
Loen was het verste puntje van de reis. Nu gaan we weer richting het zuiden en kunnen nog een hele dag genieten van de indrukwekkende Noorse Fjorden. In het Balestrand hotel kun je nog genieten van een rijke historie
Balestrand - Bergen

Dag 8 - Balestrand - Bergen

Kraters, gletsjers en bergen: waan je op de maan
Vandaag rij je over de grootste aaneengesloten hoogvlakte in Europa. Kilometers lang op ca. 1.200 m. hoogte. Zo ver je kunt kijken prachtig groengeel mos op de kale rotsen afgewisseld met strak blauwe "krater" meertjes. Je waant je op de maan.
Rondrit vanuit Bergen of dag in Bergen

Dag 9 - Rondrit vanuit Bergen of dag in Bergen

Een dagje zonder motor, of toch nog maar een extra rondrit? 
Een vrij in te vullen dag om eventueel het prachtige Bergen te bezoeken. Maar we kennen motorrijders: ze willen rijden, dus we hebben ook een korte rondrit in de aanbieding ten noorden van Bergen!
Bergen - Geilo

Dag 10 - Bergen - Geilo

Toeren op 1400 meter hoogte
We verlaten Bergen, maar nog niet het ruige Noorwegen. Eerst krijgen we nog een prachtige rit over de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte in Europa. Kilometers lang rijd je op 1200 - 1400 m. hoogte. 
Geilo - Oslo

Dag 11 - Geilo - Oslo

We ruilen de natuur voor cultuur
We komen weer terug in de bewoonde wereld, aan het eind van de rit rijden we naar het museum eiland bij Oslo. Ga bijvoorbeeld nog even naar het museum Kon Tiki van Thor Heyerdahl. Of breng een bezoek aan het Vigeland park in Oslo met prachtige bronzen beelden.

Dag 12 - Oslo - Göteborg

Aan alles komt een eind
Wanneer je aan een vakantie begint dan weet je dat die ook ooit weer eindigt. We rijden weer terug naar waar we begonnen: Göteborg. We gaan weer aan boord van Stena Line en varen weer terug naar Kiel. Terugkijkend op een prachtige reis!

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
The Cotswolds

The Cotswolds

Zandsteenhuizen met rieten daken staan in dorpjes verlaten van verkeer. Rijd door het Engeland van inspector Morse en Midsomer Murders....

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goedemiddag, waar kunnen wij je mee helpen?