Noorwegen - de Fjorden
Fjorden, Trollen en Tunnels
Lees verder
Noorwegen
12 dagen
Vanaf € 1450

Onze advies route
Onderdeel van de reis Trollen kijken je bij elke souvenirwinkel lachend aan. Geen kwaad in de zin! Rijd je graag in een grootse, mooie natuur, dan is Noorwegen je vakantiebestemming. Via Kiel varen we naar Götenborg en rijden richting Oslo. Hier gaat de wereld veranderen: de fjorden komen in zicht. Noorwegen is het land van de grote meren, gletsjers en bossen. De wegen zijn goed, ze slingeren zich door het landschap en laten je genieten van doorkijkjes naar de fjorden met de zeeschepen als notendopjes. Een tocht over een fjord hoort er bij, de rit naar het Arendsnest hoog op de berg staat ook op de rol. Wat een bochten!
  • Bergen Tekst bergen
  • Bochtig Tekst bochtig
  • Overtocht Tekst overtocht
  • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Je reis samenstellen

 

Noorwegen - de Fjorden

Fjorden, Trollen en Tunnels

Trollen kijken je bij elke souvenirwinkel lachend aan. Geen kwaad in de zin! Rijd je graag in een grootse, mooie natuur, dan is Noorwegen je vakantiebestemming. Via Kiel varen we naar Götenborg en rijden richting Oslo. Hier gaat de wereld veranderen: de fjorden komen in zicht. Noorwegen is het land van de grote meren, gletsjers en bossen. De wegen zijn goed, ze slingeren zich door het landschap en laten je genieten van doorkijkjes naar de fjorden met de zeeschepen als notendopjes. Een tocht over een fjord hoort er bij, de rit naar het Arendsnest hoog op de berg staat ook op de planning. Wat een bochten!
Overtocht Göteborg - Kiel

Dag 1 - Overtocht Göteborg - Kiel

Een rustig begin van de reis aan boord
Laat in de middag ga je inchecken bij de ferry van Stena Line in Kiel. Laat je verwennen aan boord en neem je rust voordat het Noorwegen avontuur begint.
Göteborg - Oslo

Dag 2 - Göteborg - Oslo

Prachtige natuur in de Zweedse bossen
De aankomst in Göteborg is altijd spectaculair omdat de ferry vlak voor de haven onder een vrij lage brug doormoet. Zeer spectaculair. Via Zweden gaat de route over de oude, bijna totaal verlaten, weg naar Oslo.
Oslo - Hemsedal

Dag 3 - Oslo - Hemsedal

Zie hoe de omgeving verandert en bezoek de Holmenkollen skischans
Zodra je de drukte van Oslo hebt verlaten zie je bijna per kilometer de omgeving veranderen. Breng een bezoek aan het leuke museum spoorlijntje De Kroderbahnen en kijk je ogen uit bij de grote hoeveelheid watervallen.

De vroege boottocht door de Geirangerfjord vonden wij het hoogtepunt van deze reis. Na al die fjorden zien vanaf de weg, was het prachtig om eens vanaf de andere kant tegen die hoge bergen aan te kijken!

Marike & Hendrik van der Meij
Hemsedal - Loen

Dag 4 - Hemsedal - Loen

De bergen in: een andere wereld
Na het verlaten van Hemsedal (vergeet niet te tanken; volgende pomp 90 km) verandert de wereld. Bossen maken plaats voor kale bergen met prachtige meertjes.
Rondrit vanuit Loen / Olden

Dag 5 - Rondrit vanuit Loen / Olden

700 meter boven de fjorden
Een eerste rondrit gaat via EID. Vanaf een uitkijkpunt op 700 m. hoogte kijk je naar een piepklein stadje. Even later sta je daar op de aanlegsteiger in het fjord. Een kleine ferry brengt je naar de overkant van een fjord waarna nog een zeer spectaculaire afdaling in het verschiet ligt.
Rondrit vanuit Loen / Olden

Dag 6 - Rondrit vanuit Loen / Olden

De rust en stilte van het Geiranger fjord ervaar je per ferry
Na het genieten van de schitterende toch per ferry over het Geiranger Fjord rijd natuurlijk via vele hairpins naar het uitkijpunt "Arendsnest". Maar dan…..de duizend en één bochten weg naar de top van de berg. Neem bij het keuzepunt alleen de off road weg nr. 258 als de weg droog is. Op twee wielen bij regen is dit stuk niet aan te bevelen
Loen - Balestrand

Dag 7 - Loen - Balestrand

Nog één fjordenrit...geniet ervan! 
Loen was het verste puntje van de reis. Nu gaan we weer richting het zuiden en kunnen nog een hele dag genieten van de indrukwekkende Noorse Fjorden. In het Balestrand hotel kun je nog genieten van een rijke historie
Balestrand - Geilo

Dag 8 - Balestrand - Geilo

Kraters, gletsjers en bergen: waan je op de maan
Vandaag rij je over de grootste aaneengesloten hoogvlakte in Europa. Kilometers lang op ca. 1.200 m. hoogte. Zo ver je kunt kijken prachtig groengeel mos op de kale rotsen afgewisseld met strak blauwe "krater" meertjes. Je waant je op de maan.
Rondrit vanuit Geilo

Dag 9 - Rondrit vanuit Geilo

Bekend van TV: de rit naar Flåm
Niet leuk 25 km. tunnel??? Wacht maar tot je deze hebt gehad. Dan praat je anders maar echt mooi gaat het worden in het vervolgstuk van de route naar Flam. Via de oude bergweg zul je wel inzien dat dit één van de mooiste stukken Noorwegen is dat je hebt gezien.
Geilo - Oslo

Dag 10 - Geilo - Oslo

Naar de hoofdstad
Eerst nog even genieten van het echte Noorwegen alvorens je weer terugkomt in het overvollen Oslo. Maar het eind van de rit brengt je naar het Museumeiland Bygdoy. Het koninklijk paleis, het Vikingschip, Fram, Kontiki museum met Thor Heyerdahl…..het is er allemaal. Natuurlijk kun je ook naar het beeldenpark Vigeland Park. Het is een leuk idee om je reis hier met enkele dagen te verlengen om zo Oslo en haar omgeving nog wat meer te verkennen.
Oslo - Göteborg

Dag 11 - Oslo - Göteborg

Passeer de Zweedse grens weer
Vlak voor Göteborg ga je nog even genieten van een prachtig schouwspel. De weg voert hoog over de Zweedse Fjorden voordat je weer arriveert bij de Ferry van Stena Line.

Dag 12 - Aankomst in Kiel

Und Jetzt: Auf Hause!
Toegegeven: het is niet het mooiste stuk van de reis, de terugreis door Duitsland. Maar hij hoort erbij. Heb je nog tijd om hier een extra dag voor uit te trekken? Dan zou je kunnen overwegen om nog een nachtje extra in een hotel te boeken en door het gebied ten noorden van Bremen te toeren.

Zelf je reis verder samenstellen? Dat kan!

Je reis samenstellen

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
The Atlantic Coast

The Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Engeland
5 dagen
Sussex & Kent

Sussex & Kent

Deze reis neemt je mee naar de tuinen van Engeland. Tussen al dit prachtige groen bevindt zich echter ook nog heel wat industrieel erfgoed!...

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
The Lake District

The Lake District

Dit gebied laat je prachtige meren zien, maar vergis je niet: ook verdraaid steile bergpassen!...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede avond, waar kunnen wij je mee helpen?