Groepsreis de Noorse Fjorden
Fjorden, gletsjers en ongerepte natuur
Lees verder
Noorwegen
12 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 1.450,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis
 • retourovertocht Kiel-Göteborg voor passagier en motor
 • 2 overnachtingen aan boord in 2-pers. binnenhut met stapelbed
 • 10x overnachting in hotel op basis van 2-pers. kamer incl. ontbijt. Kamer op indeling is op aanvraag mogelijk.
 • 8x diner in hotel (niet de twee nachten in Bergen)
 • Nederlandse reisbegeleiding door Motoerit Motorreizen
 • roadbook en GPS-routes
 • Bergen Tekst bergen
 • Bochtig Tekst bochtig
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt
Deze motorrondreis nu boeken

 

Groepsreis de Noorse Fjorden

Fjorden, gletsjers en ongerepte natuur

Terwijl je op de motor geniet van het geweldige bochtenwerk rijdt je langs en door al het moois wat Noorwegen te bieden heeft. Zo bezoeken we o.a. de Jostedalbreen gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese continent, en overnachten we aan de rand van het grootste fjord in Noorwegen, het Sognefjord. Tijdens het rijden kan het zomaar gebeuren dat je een kudde schapen op de weg aantreft, of dat er ineens een kleine waterval aan de rand van de weg opduikt.

Overtocht Kiel - Göteborg

Dag 1 - Overtocht Kiel - Göteborg

Een rustig begin van de reis
Bij Motoerit kiezen we bewust voor de overtocht van Kiel naar Götenborg. Zo hoeven we niet ruim 1,5 dag op een ferry te spenderen en slaan we het hele stuk in Denemarken naar Hirtshals over, gezien dit door de meeste motorrijders niet direct als het meest uitdagende gebied wordt bestempeld. Tegen het einde van de middag ga je aan boord van een van de luxe ferry's van Stena Line om te genieten van een hoogwaardig en bijzonder uitgebreid dinerbuffet. Na het eten proosten we op een behouden vaart en kunnen de deelnemers aan de groepsreis uitgebreid kennismaken.
Göteborg - Oslo

Dag 2 - Göteborg - Oslo

Heerlijk rijden door de Zweedse bossen
We beginnen de ochtend met een wederom zeer uitgebreid buffet aan boord om vervolgens volledig uitgerust aan een prachtige tocht van Götenborg naar Oslo te beginnen via een van de oudste en bijna totaal verlaten wegen in Zweden. We overnachten in een hotel met een prachtig uitzicht over heel Oslo.
Oslo - Hemsedal

Dag 3 - Oslo - Hemsedal

Kennismaken met Noorwegen
Zodra je de drukte van Oslo hebt verlaten zie je bijna per kilometer de omgeving veranderen. We rijden langs vele watervallen door een groen landschap richting de eerste bergen van Noorwegen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de historische spoorlijn de Krøderbanen, of een van de staafkerkjes die we tegenkomen. Deze volledig uit hout bestaande kerkjes zijn vaak enkele eeuwen oud.

Bergen was een hele fijne stad om na een aantal dagen rijden in te vertoeven. Prachtig om te zien hoe ze de oude haven aan het restaureren zijn! 

Marike & Hendrik van der Meij
Hemsedal - Loen

Dag 4 - Hemsedal - Loen

Richting de Fjorden
We zetten koers richting de fjorden van Noorwegen. Bossen maken plaats voor kale bergen met prachtige meertjes en op de meest onverwachte plekken komen we watervallen tegen. We rijden deze dag van Hemsedal naar het plaatsje Loen. Als extra optie tijdens deze rit kun je er voor kiezen om door de langste tunnel van den wereld te rijden (25km) om vervolgens bovenlangs via een prachtige bergpas weer naar de route terug te keren. Het hotel in Loen is prachtig gelegen aan de oever van het Nordfjord, tussen het beroemde Geirangerfjord en Sognefjord in.
Een echte Fjorden rit

Dag 5 - Een echte Fjorden rit

Water, heel veel water!
We maken een mooie rit langs de grote meren in de buurt van Loen. Onderweg vraag je jezelf af waar al dat water toch vandaan komt, niet alleen in de fjorden maar werkelijk overal waar je kijkt zie je watervallen. We brengen ook een bezoek aan de grootste gletsjer van het Europese continent, de Jostedalsbreen. Er is deze dag ook een extra route beschikbaar van een kleine 40 km naar een arm van de Jostedalsbreen, de Kjenndalsbreen. Absoluut de moeite waard omdat je via een adembenemende weg langs het Lovatnet meer naar de gletsjer rijdt.
Bochten, heel veel bochten!

Dag 6 - Bochten, heel veel bochten!

Het Geiranger fjord, Trollstigen en Eagles Road
Noorwegen is niet alleen maar natuur, vandaag een rondrit voor het betere bochtenwerk over de bergen en langs de fjorden. We rijden vanuit Loen richting het Geirangerfjord. Hier kun je er voor kiezen om een boottocht over het beroemde fjord te maken, dit is een ferrytocht en brengt je naar de overkant van het fjord waar je de route weer oppikt. We hebben op deze dag echter 3 verschillende routes in de aanbieding, je kunt er namelijk ook voor kiezen om door te rijden naar de onder motorrijders wereldberoemde Trollstigen Road. Daarna rijden we terug richting het Geirangerfjord om af te dalen over Eagles Road, waar de weg ruim 600 meter hoogteverschil kent over een afstand van minder dan 5 km. Voor de echte doorrijders is er verderop in de route nog een geweldige extra bergpas te beklimmen. De afstanden van de 3 routes varieren tussen de Ca. 190 km en 330 km.
Loen - Hoyanger

Dag 7 - Loen - Hoyanger

Bossen en watervallen
Vanuit Loen rijden we naar Hoyanger. Terwijl we door eindeloze bossen slingeren komen we een paar indrukwekkende watervallen tegen om uiteindelijk uit de komen bij het Sognefjord, het grootste en diepste fjord van Noorwegen.
Balestrand - Bergen

Dag 8 - Balestrand - Bergen

Gletsjers, bergen en Bergen
We sturen de motoren vandaag langs het Sognefjord en over een aantal bergen richting de stad Bergen. Tijdens deze rit kom je erachten waarom Noorwegen door sommigen ook wel het land van de tunnels wordt genoemd. Gelukkig worden we tussen de tunnels door getrakteerd op een ongekend uitzicht over uitgestrekte en verlaten hoogvlaktes.
Rondrit vanuit Bergen of dag in Bergen

Dag 9 - Rondrit vanuit Bergen of dag in Bergen

Een dagje zonder motor, of toch nog maar een extra rondrit? 
Tijdens je 'vrije' dag in Bergen hebben we een korte rondrit in de aanbieding zodat je 's middags deze gezellige stad kunt ontdekken. Maar je kan ook met de spectaculaire Flam Banen, de steilste spoorverbinding in Europa naar Flam, waarna je met een RIB-boot via de Naerofjord naar Gudvangen gaat, om daarna met de bus terug te gaan naar Bergen.
Bergen - Geilo

Dag 10 - Bergen - Geilo

Toeren op 1400 meter hoogte
We verlaten Bergen, maar nog niet het ruige Noorwegen. Eerst krijgen we nog een prachtige rit over de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte in Europa. Kilometers lang rijd je op 1200 - 1400 m hoogte. Zo ver je kunt kijken prachtig groengeel mos op de kale rotsen afgewisseld met strak blauwe "krater" meertjes. Je waant je op de maan. 
Geilo - Oslo

Dag 11 - Geilo - Oslo

We ruilen de natuur voor cultuur
We komen weer terug in de bewoonde wereld, aan het eind van de rit rijden we naar het museum eiland bij Oslo. Ga bijvoorbeeld nog even naar het museum Kon Tiki van Thor Heyerdahl. Of breng een bezoek aan het Vigeland park in Oslo met prachtige bronzen beelden.

Dag 12 - Oslo - Göteborg

Aan alles komt een eind
Wanneer je aan een vakantie begint dan weet je dat die ook ooit weer eindigt. We rijden weer terug naar waar we begonnen: Göteborg. We gaan weer aan boord van Stena Line en varen weer terug naar Kiel. Terugkijkend op een prachtige reis!

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
The Lake District

The Lake District

Dit gebied laat je prachtige meren zien, gelegen tussen steile bergpassen...

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?