Cornwall & Land's End
The gardens of England
Lees verder
Engeland
8 dagen
Data & prijzen
 • Dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2019
  • 1-persoonskamer met 1 motor
   vanaf € 765,00 p.p.
  • Prijzen zijn vanaf prijzen bij vertrek in april exclusief € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Reisprogramma
Onderdeel van de reis .
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Bochtig Tekst bochtig
 • Bosrijk Tekst bosrijk
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
Deze motorrondreis nu boeken

 

Cornwall & Land's End

The gardens of England

Het uiterste zuiden van Groot-Brittannië ligt 1407 kilometer van het uiterste noorden. Geen wonder dat het een heel ander klimaat, landschap en cultuur heeft! In Cornwall werd koper gewonnen. Restanten van die industrie vind je overal in het landschap terug. De kustlijn is zeer bepalend voor de rit. Soms kijk je hoog uit, dan weer daal je af en volg je het water. Vaak door kleine stadjes met smalle weggetjes, met al weer die restanten van vroeger: wat denk je van de lift in Lynmouth? En de enorme klim in Clovelly? In Cornwall is de motorfiets het ultieme vervoermiddel!"
Calais - Forest Row

Dag 1 - Calais - Forest Row

Het Kanaal over naar the white cliffs of Dover
Na de rit vanuit Nederland is het relaxed beginnen aan de reis naar Engeland met de ferry. De White Cliffs of Dover vormen het prachtige decor van het reisverhaal waarin jijzelf de hoofdrol gaat spelen.
Forest Row - Ringwood

Dag 2 - Forest Row - Ringwood

Een groen en rijk verleden
Deze rit gaat door het prachtige South Downs national park. In dit national park, dat in 2011 is samengevoegd uit de Sussex Downs en East Hampshire, rijd je door glooiende landschappen met heuvels en gras zo groen en strak als een biljartlaken. Verder maak je kennis met plaatsen die prachtige namen dragen als 'Royal Tunbridge Wells en Winchester.

Je hebt hier de optie om nog een extra dag toe te voegen aan de reis. We hebben namelijk nog een mooie rondrit voor je door the New Forest!

In 1588 is de Spaanse Armade voor de kust van the New Forest verslagen. Om sneller te kunnen vluchten heeft men alle paarden overboord gegooid. In the New Forest vonden ze hun toevlucht en als eerbetoon werd bepaald dat hun nakomelingen er eeuwig vrij mochten blijven grazen. Hou er rekening mee dat paarden en ezels ook in de steden hier vrij rondlopen. Er is hier ontzettend veel te zien. Wil je bijvoorbeeld een uitstap maken naar the Isle of White, Buckler's Hard, The Beaulieu motor museum bezoeken of Southampton in dan adviseren we je op deze plaats extra dagen toe te voegen aan je reis.
Ringwood - Plymouth

Dag 3 - Ringwood - Plymouth

Het cynistere Dartmoor
Dartmoor kent vele mythen en legenden. Zo bestaan er verhalen over een mysterieuze roedel honden en een grote zwarte hond die er zouden rondzwerven. Sir Arther Conan Doyle werd er geïnspireerd voor het verhaal The Hound of the Baskervilles. Deze rit gaat ook door het prachtige Dartmoor National Park. Stap ook heel even van je motor om de clapper bridge bij Postbridge te bekijken, een brug van grote platen steen die hier al sinds 1380 ligt.

Het verraste mij enorm dat Cornwall een Keltische historie heeft, net zoals Wales, Schotland en Ierland. Een mooi verhaal bleef me bij, over de beschermheilige St. Pirran. Volgens de legende overleeft hij met een steen om zijn nek een duik in de Ierse zee en herontdekt hij het tin in de stenen, het materiaal dat Cornwall haar rijkdom bracht. 

Paul
Plymouth - Redruth

Dag 4 - Plymouth - Redruth

The Land's End. Of begin?
Zeerovers, smokkelaars en ander geboefte konden zich makkelijk verschuilen in de piepkleine vissersdorpjes met een wirwar aan smalle straatjes. Met de motor kom je er nog wel door maar met de auto vrijwel onmogelijk. Natuurlijk breng je even een bezoek aan Land's End ....of is het Land's Begin? Het is maar net hoe je het bekijkt. Voor jou is het min of meer halverwege de reis. Of besluit je de reis hier een dagje extra te geven, zodat je ook the Eden Project kunt bezoeken of een Segway offroad tour doet? 
Redruth - Barnstaple

Dag 5 - Redruth - Barnstaple

Bodemschatten
Tin en koper. Daar werd in Cornwall veel geld aan verdiend. Het natuurlijke landschap met moerassen en rotskusten werd in de 18e en 19e eeuw veranderd door koper- en tinmijnen. Bezoek ook Tintagel Castle van de legendarische King Arther en het steile dorpje Clovelly. 

Je hebt hier de mogelijkheid om nog een extra dag toe te voegen aan deze reis voor een prachtige rondrit door Exmoor!
Met een beetje verbeeldingskracht zie je de dames en heren rond 1850 weer flaneren over de boulevards langs de kust. Maar ook de harde werkelijkheid vind je terug in het berggebied Exmoor in het binnenland, waar je je zo in Yorkshire of Schotland zou wanen als je niet beter weet. 
Barnstaple - Ringwood

Dag 6 - Barnstaple - Ringwood

Keltisch verleden
Het is tijd om weer richting oost te rijden. Maar geen nood: je hebt nog heel veel mooie kilometers tegoed. Heb jij nog niet genoeg cultuur gesnoven? Voeg dan hier wat extra dagen aan je reis toe en duik in de relaxte sfeer in Glastonbury (ja, van het festival) en Bristol. Misschien nog een kort bezoekje aan Wales? 
Ringwood - Forest Row

Dag 7 - Ringwood - Forest Row

Keeping up appearances
Tijdens dit stuk van de terugweg kun je genieten van de vele overweldigende paleizen en landhuizen die verwijzen naar de tijd dat rijk nog rijk was. Maar, o... je kwam hier om te rijden? Dan ben je op de juiste plek: heerlijk doorrijden op de slingerende landwegen!
Forest Row - Calais

Dag 8 - Forest Row - Calais

In WO-II lag het in Kent bezaait met kleine vliegveldjes waar vandaan de Duitse vijand werd bestreden. Bezoek nog even het museum over Battle of Britain. Een paar oude hangars op een even oud vliegveld dat de oorlog (of beter nog: de periode daarna) heeft overleefd. In de graafschappen Sussex en Kent kijk je je ogen uit, naar de mooie hop farms en 'Thatched houses'. Je kunt in Dover een nacht extra boeken en Dover Castle gaan bezoeken. Het kasteel op zich is zeker de moeite waard, maar vooral Churchill's war rooms in de ondergrondse gangen.

Deze motorrondreis nu boeken? Dat kan!

Nu boeken

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
Atlantic Coast

Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Wild Atlantic Way & Brecon Beacons

Een reis door de Wales en Ierland over kale vlaktes en groene heuvels. It ticks all the boxes......

Bekijk reis
Noorwegen
12 dagen
Noorwegen - de Fjorden

Noorwegen - de Fjorden

Deze reis naar Noorwegen 'ticks all the boxes': Fjorden, gletsjers, tunnels, haarspeldbochten en desolate landschappen. ...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?