Ardennen
Op een steenworp afstand heerlijk sturen!
Lees verder
Luxemburg
4 dagen
Vanaf € 249

Onze advies route
Onderdeel van de reis
  • Bosrijk Tekst bosrijk
  • Heuvels Tekst heuvels
  • Vast hotel Tekst vast hotel
Je reis samenstellen

 

Ardennen

Op een steenworp afstand heerlijk sturen!

Het is algemeen bekend dat er ten zuiden van Maastricht een prachtig toergebied voor de motorrijder ligt. De Ardennen. Uitdagende wegen door een heuvelachtig terrein met veel bezienswaardigheden. Bekijk verschillen tussen de Belgische- en Luxemburgse Ardennen op deze reis! 
Valkenswaard - Vianden

Dag 1 - Valkenswaard - Vianden

Op naar Luxemburg!
De route begint in Valkenswaard al direct leuk te worden: het Zuid-Limburgse landschap is verrassender dan je misschien zult denken. Bovendien staat het er vol met prachtige kastelen die herinneren aan vervlogen tijden. De route wordt steeds bochtiger en uitdagender naar mate we Vianden naderen. 
rondrit via Belgische Ardennen

Dag 2 - rondrit via Belgische Ardennen

Genieten van de Belgische gastronomie
Deze rondrit voert je naar het westen door de Belgische Ardennen. Plaatsen als Houffalize, Bastogne, Rochefort zijn bij ieder wel bekend, met natuurlijk de bekende rivieren Lesse en Ourthe die je heel vaak tegen zult komen. 
rondrit via Duitsland

Dag 3 - rondrit via Duitsland

Bitte, ein Bit?
De Ardennen zijn onderdeel van het Rijnlands leisteenplateau, waartoe ook de Eifel behoort. Dan hoeven we natuurlijk niet te vertellen dat het gebied daartussen óók vol zit met rotspartijen van leisteen, karakteristieke huizen en mooie kastelen. Op deze dag rijd je dus naar het oosten, Duitsland in, om het gebied rond Bitburg te verkennen. En bij terugkomst in Vianden... Bitte, ein Bit? 

Door de schoolvakanties konden we zelf niet zo lang weg. Maar pa&ma pasten op de kinderen, en met de reis naar de Ardennen hebben wij echt het gevoel een vakantie te hebben gehad!

Ernst en Petra van der Voorst
Vianden - Maastricht

Dag 4 - Vianden - Maastricht

Op naar Mestreech!
De terugreis breekt aan, maar geen nood: ook die is verrassend mooi. Langzaam zie je het landschap veranderen van de ruige rotsen in de Ardennen in een lieflijk glooiend landschap. De rit eindigt in Maastricht, waar je natuurlijk nog best een nachtje extra kunt vertoeven wanneer je dat wil!

Zelf je reis verder samenstellen? Dat kan!

Je reis samenstellen

Laat je inspireren door andere rondreizen van Motoerit:

Schotland
9 dagen
The Atlantic Coast

The Atlantic Coast

Slinger langs de grillige Schotse kust: geniet van de prachtige vergezichten, bochtige wegen en geniet van de Schotse cultuur....

Bekijk reis
Engeland
5 dagen
Sussex & Kent

Sussex & Kent

Deze reis neemt je mee naar de tuinen van Engeland. Tussen al dit prachtige groen bevindt zich echter ook nog heel wat industrieel erfgoed!...

Bekijk reis
Engeland
6 dagen
The Lake District

The Lake District

Dit gebied laat je prachtige meren zien, maar vergis je niet: ook verdraaid steile bergpassen!...

Bekijk reis
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goedemiddag, waar kunnen wij je mee helpen?