Privacy verklaring

Je kunt de meest fantastische motorreizen bij ons boeken, en hiervoor hebben wij simpelweg je persoonlijke gegevens nodig. Wij kunnen ons helemaal voorstellen, dat je wilt weten welke gegevens wij nodig hebben en wat wij hiermee doen. Dit vertellen wij graag hieronder.

Wanneer we het in deze privacyverklaring hebben over “wij”, “ons” of “we”, bedoelen we daarmee Buro Scanbrit, Motoerit is onderdeel van Buro Scanbrit. Wij zijn de partij die je persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en ook beschermt, de verwerkingsverantwoordelijke.

Alles veilig
Wij nemen de bescherming van je gegevens serieus en zorgen ervoor dat deze veilig worden bewaard. Dit om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt, dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons op.

Buro Scanbrit houdt zich in alle gevallen aan de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Dit brengt met zich mee, dat:
  • we persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit privacy beleid.
  • de verwerking van je persoonsgegevens beperkt blijft tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt.
  • we je vragen om je uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • we passende technische en/of organisatorische maatregelen hebben genomen, zodat de beveiliging van je persoonsgegevens gewaarborgd is.
  • we geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt.
  • we op de hoogte zijn van je rechten betreffende je persoonsgegevens, je hier op willen wijzen en deze respecteren.

Je persoonsgegevens
Buro Scanbrit verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten of doordat je deze zelf of via je reisagent aan ons hebt verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  1. Voor- en achternaam
  2. Geslacht
  3. Geboortedatum
  4. Adresgegevens
  5. Telefoonnummer(s)
  6. E-mailadres
  7. Betaalgegevens (Bankrekeningnummer en naam)
  8. Persoonsgegevens medereizigers, waaronder kinderen
  9. Boekingsnummer
  10. Informatie over de geboekte vakantie(s):
    (Bestemming(en), vertrek en aankomst datum en tijden, aantal reizigers, hut en of stoel keuze, hut en of stoel nummer, vooraf geboekte maaltijden en of excursies, dieetwensen, huisdieren, speciale wensen die eventueel doorgegeven zijn en annulering verzekeringen)
  11. Voertuig informatie (Type voertuig en kenteken)
  12. Nationaliteit
  13. Paspoort/Identiteitskaart gegevens
  14. Overige persoonsgegevens die actief door je worden verstrekt en welke nodig zijn voor de uitvoering van je reis
  15. Locatiegegevens
  16. IP-adres
  17. Gegevens over je activiteiten op onze website
  18. Gegevens over je surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  19. Internetbrowser en apparaat type
  20. Antwoorden op klanttevredenheidsonderzoeken

Gevoelige gegevens
In sommige bijzondere gevallen verwerken wij gegevens, voor zo ver deze aan ons gegeven worden door jou, die te maken hebben met je gezondheid. Dit bijvoorbeeld i.v.m. dieetwensen of de wens voor aangepaste faciliteiten m.b.t. je mobiliteit. Op deze manier kunnen we ervoor zorgdragen dat je een onbezorgde vakantie hebt. Deze gegevens worden alleen op jouw verzoek en uitsluitend met jouw toestemming verwerkt.

Minderjarigen
De persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 18 jaar) die alleen met ons op vakantie gaan, worden enkel en alleen verwerkt indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Wat als je geen persoonsgegevens doorgeeft?
Om de reisovereenkomst goed uit te kunnen voeren leggen wij persoonlijke gegevens vast zoals vermeld in Paragraaf ‘Je Persoonsgegevens (a) – (n)’. Wanneer deze (aanvullende) gegevens niet verstrekt worden wanneer we daarom vragen, zijn we mogelijk niet in staat om de overeenkomst die we hebben of proberen aan te gaan, uit te voeren. In dat geval moeten we mogelijk de reis of een deel daarvan annuleren. We zullen je uiteraard op de hoogte brengen wanneer dit het geval is.

Voor welk doel verwerken wij je persoonsgegevens?
Wij gebruiken je gegevens voor verschillende doelen. Hieronder kan je zien welke doelen dat zijn:

Je boeking
Voor je boeking hebben we onder andere je naam, e-mailadres, adres(sen), betaalgegevens en ook je (mobiele) telefoonnummer nodig. Daarmee kunnen we je reis boeken en je op de hoogte houden over je boeking. We geven je gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor het uitvoeren van de boeking, bijvoorbeeld aan een rederij, vliegtuigmaatschappij, verzekeringsmaatschappij, accommodatieverstrekker of autoverhuurmaatschappij.

In je “Mijn Buro Scanbrit” account slaan we onder andere de volgende informatie op van je gemaakte boeking(en): je naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, reispapieren en betalingen en andere opgegeven informatie. Handig, want dan vind je alle informatie over je boeking op één plek terug. We bewaren hier ook gegevens over je eerdere reizen met Buro Scanbrit. De verwerking van je gegevens gebeurt op basis van een contractuele verplichting.

Klantenservice / reisadvies
Je kunt met ons op verschillende manieren in contact komen, telefonisch, website formulieren, chatfunctie, mail en via Social Media. Om je snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van je gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren op basis van een gerechtvaardigd belang. Handig als je ons nog een keer contact met ons op neemt.

Reisadvies via Persoonlijke reisadviseurs
Wij bieden ook de mogelijkheid dat een van onze persoonlijke reisadviseurs bij je thuis komt. Hiervoor geven wij de door jou opgegeven gegevens  éénmalig door aan de persoonlijke reisagent zodat deze contact met je op kan nemen om een afspraak te maken op de daarvoor door jou gewenste tijdstip. De verwerking van je gegevens gebeurt op basis van een gerechtvaardigd belang.

Nieuwsbrieven
Hierin houden we je op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen, dan kan je je onderaan iedere nieuwsbrief hiervoor afmelden. Simpel toch? De verwerking van je gegevens gebeurt op basis van een gerechtvaardigd belang.

Brochure aanvragen
Om te zorgen dat je de brochure netjes ontvangt, vragen wij eenmalig je naam, adres, emailadres en telefoonnummer in te vullen. Op deze manier kunnen wij de brochure naar je toe sturen en je aanvraag bevestigen. We versturen de brochures via TWI Logistics of Connect2 die je gegevens eenmalig verwerken voor de verzending. Daarnaast werken wij ook samen met een aantal Persoonlijke Reisagenten die n.a.v. je aanvraag mogelijk contact opnemen om zeker te weten dat je de brochure goed ontvangen hebt, en eventueel de eerste vragen te beantwoorden. De verwerking van je gegevens gebeurt op basis van een gerechtvaardigd belang.

Reviews
Wij en onze klanten zijn dol op reviews. Als je een review wilt schrijven, kies dan zelf of je je naam wilt tonen voor andere bezoekers en of wij hierover contact met je op mogen nemen. De verwerking van je gegevens gebeurt op basis van een gerechtvaardigd belang.

Prijsvragen
Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij je naam, adres en e-mailadres. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Ook meten wij zo de respons op onze reclameacties. De verwerking van je gegevens gebeurt op basis van een gerechtvaardigd belang.

Website ervaring te verbeteren
We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren (om snel en gemakkelijk website problemen op te sporen en op te lossen, of om onze website aan te passen zodat je gemakkelijker toegang krijgt tot de informatie die je zoekt en relevant voor jou is). Daarom kunnen we je gegevens gebruiken, zoals naam, contactgegevens, website gegevens op basis van IP-adres, browserinformatie en boeking gerelateerde informatie om je te vragen of je mee wilt doen aan een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Soms voeren anderen dat onderzoek voor ons uit. Wij geven die ander dan je e-mailadres. Die ander moet zich natuurlijk ook aan onze privacyregels houden en wordt je e-mailadres na afloop van het onderzoek verwijderd. De verwerking van je gegevens gebeurt in dit geval op basis van een gerechtvaardigd belang.

Personalisatie
We hebben zoveel reizen op onze website staan dat we je graag op weg helpen. Bijvoorbeeld door je te wijzen op reizen die interessant voor je kunnen zijn. Dit doen wij door diverse gegevens van jou aan elkaar te koppelen, zoals jouw aankoop- en contactgeschiedenis. Maar ook op basis van je eerdere bezoeken aan onze website en de websites van derden.

We kijken dan naar je surf-, zoek-, en koopgedrag op basis van cookietechnieken, je IP-adres en het advertentienummer dat gekoppeld is aan het apparaat waarmee je surft. Ook kunnen we je e-mailadres in onze advertentienetwerken gebruiken. Het is ook mogelijk dat wij jouw gegevens aanvullen of optimaliseren met gegevens uit openbare bronnen zoals het kadaster of bronnen waarbij jij expliciet toestemming hebt gegeven voor het door Buro Scanbrit beoogde gebruik. Dit doen wij enkel wanneer dit wettelijk gezien is toegestaan.

Hierdoor kunnen wij, onze advertentienetwerken en onze mediabureaus je nog betere gepersonaliseerde advertenties, aanbiedingen en content tonen op onze website, op websites van derden en in onze nieuwbrief, die aansluiten bij jouw interesses en aankoopgeschiedenis.

Cookies of vergelijkbare technieken
Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Wij gebruiken deze cookies om je te herkennen als je ons opnieuw bezoekt. Ook zorgen deze ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden zodat onze website interessanter wordt. Zo kunnen we je namelijk die vakanties tonen waarin jij geïnteresseerd bent.

Meer informatie over onze cookies vind je hier.

Social media
Als je social media gebruikt kun je, wanneer je bent ingelogd, een reis leuk vinden deze verschijnt dan op je social media-account. Wij krijgen geen toegang tot je social media-account, maar reizen die je leuk, nuttig of handig vindt, kun je wel met je vrienden delen. Stel je via social media een vraag aan ons, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam zodat we op je bericht kunnen reageren.

Bewaartermijn
Buro Scanbrit bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Met wie delen wij je gegevens?
Om de hierboven vermelde doelen te vervullen deelt Buro Scanbrit je gegevens met de volgende ontvangers:

(a) De medewerkers van Buro Scanbrit.
(b) Persoonlijke reisadviseurs om je een reisadvies te geven naar aanleiding van je contact per e-mail, de brochure aanvraag of aanvraag voor een adviesgesprek bij je thuis.
(c) Partijen die (een deel van) jouw reis gaan leveren bijvoorbeeld een rederij, luchtvaartmaatschappij,  verzekeringsmaatschappij, accommodatieverstrekker, excursiemaatschappij, autoverhuurder of lokale host(ess).
(d) Advertentienetwerken zoals Google Adwords, Double Click, YouTube en Facebook.
(e) Serviceleveranciers die we inschakelen om onze diensten aan te kunnen bieden zoals webhostingbedrijven, postorderbedrijven, informatie-technologieaanbieders, marketingbureaus, analysediensten en betalingsproviders.
(f) Ook kunnen wij persoonsgegevens delen met overheidsinstanties of autoriteiten voor zover dit noodzakelijk is ter nakoming van wettelijke verplichting.

Dragen wij je persoonlijke gegevens over buiten de EU/EER?
Buro Scanbrit kan sommige van je persoonlijke gegevens overdragen aan de hieronder vermelde landen buiten de EU/EER. Als de EU-commissie niet heeft vastgesteld dat een hieronder vermeld land een passend beschermingsniveau voor jouw persoonlijke gegevens waarborgt, dan zullen wij een beschrijving geven van de door ons uitgevoerde voorzorgsmaatregelen of van de rechtsgrondslag waarop wij ons baseren om ervoor te zorgen dat de overdracht van jouw persoonlijke gegevens in overeenstemming is met de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.

Land                                          Waarborg
Verenigde Staten               EU-US Privacy Shield framework
Canada                                     EU-US Privacy Shield framework

Je bent van harte welkom om een kopie van de hierboven beschreven bescherming (en) te verkrijgen door contact op te nemen met onze functionaris voor gegevensbescherming. Zie onderaan in dit privacybeleid voor de contactgegevens.

Wat doen we niet met je gegevens?
Wij gebruiken je gegevens nooit om je andere prijzen te tonen dan andere klanten. Al onze klanten zien dezelfde prijzen voor onze reizen. Je gegevens verkopen aan anderen, dat doen we ook nooit.

Rechten omtrent je gegevens
Hieronder vind je een opsomming van jouw rechten onder de nieuwe Europese wetgeving voor gegevensbeschreming.  Je beroepen op een van de onderstaande rechten kan mogelijk gevolgen hebben voor de uitvoering van de reisovereenkomst.

Je hebt de volgende rechten omtrent jouw persoonsgegevens:
(a) het recht van op inzage van de verwerkte gegevens;
(b) het recht op rectificatie/ herstellen van jouw persoonsgegevens;
(c) het recht om vergeten te worden/ het recht om jouw persoonsgegevens te laten verwijderen;
(d) het recht op beperking van de verwerking. Dus aan te geven dat je niet alle persoonsgegevens wenst te laten verwerken;
(e) het recht op overdraagbaarheid van gegevens; Een betrokkene heeft het recht om de persoonsgegevens die hem betreffen te verkrijgen. Ook mag hij deze in principe overdragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke (art. 20 AVG);
(f) het recht om bezwaar te maken;

Het verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens is gratis en kun je sturen naar privacy@buroscanbrit.nl

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou gedaan is, vragen wij een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie de volgende zaken zwart: je pasfoto, paspoortnummer, Burgerservicenummer (BSN) en MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), . Dit ter bescherming van je privacy. We reageren binnen vier weken op je verzoek.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens
Heb je vragen over ons privacy beleid of wil je aanspraak maken op je rechten, neem dan contact met ons op via:

Buro Scanbrit
Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam
privacy@buroscanbrit.nl
020 – 462 10 40
KVK nr. - 33.125.140

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van je persoonsgegevens en kom je er niet met ons uit, dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy.

Laatste wijziging: 07-02-2019

Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goedemiddag, waar kunnen wij je mee helpen?