Whisky and Castles
10 dagen Highlands
Lees verder
Scotland
10 dagen
Data & prijzen
 • Van 12 jun 2018 t/m 21 jun 2018
  Beschikbaar
  • Motor met bestuurder
   € 1.125,00 p.p.
  • Duopassagier
   € 1.035,00 p.p.
  • Gebruik 1-pers. kamer/hut voor de gehele reis
   € 375,00 p.p.
  • Exclusief: € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Boek deze groepsreis
Onderdeel van de reis
 • retour overtocht IJmuiden - Newcastle
 • 2 overnachtingen aan boord
 • 7 overnachtingen in hotel
 • full breakfast en diners in hotels
 • Bergen Tekst bergen
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt

Whisky and Castles

10 dagen Highlands


Dag 1 - vertrek vanuit IJmuiden

Een relaxt begin van de reis
Aan boord van DFDS Seaways kan heerlijk worden gegeten. 's Avonds is er voldoende entertainment aan boord voordat men de hut opzoekt voor een goede nachtrust - een heerlijk begin van je reis! 
Newcastle - Dunkeld

Dag 2 - Newcastle - Dunkeld

Op naar Schotland!
Na de gebruikelijke grenscontrole in Newcastle willen we zo snel mogelijk weg uit het drukke Newcastle. Na een uurtje rijden worden de wegen stiller en leger. We gaan nog even kijken bij de schitterende Railway Bridge over de Firth of Forth bij Edinburgh
Dunkeld - Inverurie

Dag 3 - Dunkeld - Inverurie

Kennismaken met the Highlands
Vanuit Dunkeld volgen we de Noordzeekustlijn naar St. Andrews. Misschien een potje golf? Maar zeker doen we ook Dunnottar Castle aan. Een prachtig kasteel op één van de mooiste locaties in The UK.

Ik was eigenlijk geen whiskyliefhebster, maar toen ik de combi Whisky&Chocolate mocht proeven na een lange dag toeren...was ik verkocht. Het past zo perfect in het plaatje daar!

Marjet van der Heijden
Rondrit vanuit Inverurie

Dag 4 - Rondrit vanuit Inverurie

Speyside: Whisky country
Whisky drinken is één. Maar zien hoe het wordt geproduceerd is twee. Maar…..heb je al eens gezien hoe de whisky vaten worden gemaakt?? Spectaculair. Maar natuurlijk gaan we ook kijken in een distilleerderij en nemen we flesje mee.
rondrit vanuit Inverurie

Dag 5 - rondrit vanuit Inverurie

Het ruigste stuk Schotland: Cairngorms National Park
Vanuit Inverurie rijden we in noordelijke richting naar de Noordzeekust. Vrijwel uitgestorven gebied met mooie vergezichten over de zee. Natuurlijk komen we ook hier veel oudheid tegen in een gebied dat stijf staat van historie. Tegenwoordig wordt er in het onherbergzame gebied veel geoefend door defensie.
Inverurie - Banchory

Dag 6 - Inverurie - Banchory

The queen's garden
Indrukwekkend is te zacht uitgedrukt. Prachtig landschap en eindeloze mooie wegen doorkruisen het gebied waar The Queen zich thuisvoelt. Want ze is dan wel Engels; in Schotland staat haar echte huis. Balmoral Castle.
Banchory - Peebles

Dag 7 - Banchory - Peebles

Industrieel erfgoed langs de route
Ten westen van Edinburgh rijden we naar Peebles in de Scottish Borderlands. Een gebied dat na veel strijd uiteindelijk het "strijdtoneel" is geworden van industrieën die vochten om de beste plek voor hun productie.
Rondrit vanuit Peebles

Dag 8 - Rondrit vanuit Peebles

The Lowlands: anders dan de Lage Landen
Tijdens deze rit door the Lowlands zul je zien dat die zeker de concurrentie aan kunnen gaan met de Highlands. Een bezoek aan de World Heritage Site van New Lanrk Mills is een absolute aanrader. Maar ook de fabriek waar nog de tartanstof voor de schotse kilts wordt geweven is een "must".

Dag 9 - Peebles - Newcastle

Terug naar onze eigen "Lowlands" 
Vandaag rijden we een mooie snelle terugrit naar Newcastle waar de ferry weer op ons staat te wachten om ons terug te brengen naar Nederland. Jammer?? Nee hoor je bent weer een ervaring rijker!!

Dag 10 - Aankomst in IJmuiden

Na een overtocht uitgerust weer thuis
De reis eindigt net zo relaxt als hij is begonnen: aan boord kun je bijkomen van de week sturen die je net achter de rug hebt, alles nog eens overdenken onder het genot van, wellicht wel één van de whisky's die je onderweg hebt leren kennen. 's ochtends om ca. 9 uur ben je weer in IJmuiden en kan de laatste etappe naar huis beginnen. 
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?