Groepsreis Zuid-Ierland en Wales
Een rit langs the Ancient Coast
Lees verder
Zuid-Ierland en Wales
13 dagen
Data & prijzen
 • Van 20 aug 2018 t/m 01 sep 2018
  Beschikbaar
  • Motor met bestuurder
   € 1.475,00 p.p.
  • Duopassagier
   € 1.325,00 p.p.
  • Gebruik 1-pers. kamer/hut voor de gehele reis
   € 475,00 p.p.
  • Exclusief: € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Boek deze groepsreis
Onderdeel van de reis
 • retour overtocht Europoort - Hull
 • overtocht Holyhead - Dublin
 • overtocht Rosslare - Fishguard
 • 2 overnachtingen aan boord
 • 10 overnachtingen in hotel
 • full breakfast en diners in hotels; behalve 2 x diner in Killarney
 • Bergen Tekst bergen
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt

Groepsreis Zuid-Ierland en Wales

Een rit langs the Ancient Coast

Vertrekdatum onder voorbehoud, voor meer informatie mail naar groepsreizen@motoerit.nl

Zuid West Ierland is bekend vanwege haar spectaculaire berglandschappen, mooie baaien, watervallen en schitterende panorama’s over de Atlantische Oceaan. We gaan geweldige motortochten maken o.a. de Ring of Beara met de indrukwekkende Healy Pass. Dit gebied kent vanwege de ligging aan de warme golfstroom een zeer mild, subtropisch klimaat, waardoor er zelfs palmbomen groeien.
overtocht Europoort - Hull

Dag 1 - overtocht Europoort - Hull

Genieten en uitgerust beginnen
P&O gaat ons op deze reis brengen van Europoort naar Hull. Hapje, drankje, muziek, film, waag een gokje... kortom: geniet van het leven, een mooie reis staat te beginnen!
Hull - Betws-y-Coed

Dag 2 - Hull - Betws-y-Coed

Hoe spreek je dat uit? 
De afstand naar Holyhead is te ver voor één dag dus overnachten we in Noord Wales. Bepaald geen straf in het midden van Snowdonia National Park.
Betws-y-Coed - Dublin - Bray

Dag 3 - Betws-y-Coed - Dublin - Bray

Op naar Dublin: Fáilte!
Natuurlijk passeren we de op één na hoogste berg van the UK. Met zijn 1085 m. hoogte kun je de Snowdon niet missen. Via de verlaten mijnstreek van Noord Wales bereiken we Holyhead op Anglesey. Dan met de ferry via Dublin naar het hotel in Bray.

In plaats van 'naar Ierland toe' te rijden; pakken wij het anders aan: je vakantie begint natuurlijk al zodra jij de ferry op rijdt. Via de mooiste wegen en een tussen overnachting in Wales, rijden we rustig naar 'The Emerald Isle'. 

Ludo
Rondrit door de Wicklow Mountains

Dag 4 - Rondrit door de Wicklow Mountains

Vlakbij Dublin en zó ver weg van alle drukte
Ga genieten van een schitterende rit door the Wicklow Mountains. Een berglandschap direct buiten de ringweg van Dublin. Van bovenaf zie je de chaos in Dublin en je verbaast je erover dat je in dit gebied bijna niemand tegenkomt.
Bray - Bunratty

Dag 5 - Bray - Bunratty

Dwars door het Ierse land, op weg naar de cliffs
We rijden van de Oost- naar de Westkust van Ierland en onderweg zie je het landschap veranderen. Eerst heuvels, dan wat vlakker en uiteindelijk kom je het veel rustiger gelegen Bunratty. Ons hotel ligt pal tegenover het indrukwekkende Bunratty Castle en de zeer tot verbeelding sprekende pub Dirty Nelly.
Bunratty - Killarney

Dag 6 - Bunratty - Killarney

Naar dé bruisende stad in het zuid-westen
Golven die beuken op de rotsen en kleine vissersdorpjes waarvan de inwoners al eeuwen lang die golven trotseren. Uiteindelijk kom je in het toeristische Killarney dat letterlijk "barst" van de folk music. Je zult je er twee avonden prima vermaken.
Rondrit over Baera

Dag 7 - Rondrit over Baera

Van "Colourful" Ireland naar het eind van de wereld
Vanuit Killarney kun je 3 schiereilanden bereiken. Wij gaan naar de mooiste van die drie, the Beara Peninsula. Rond 1845 is de Healy Pass aangelegd als werkvoorzieningsproject voor de arme Ieren die hadden geleden onder de grote hongersnood van 1845. In 1931 is de pas geschikt gemaakt voor verkeer door Ingenieur Tomothy Healy. Nu kunnen wij genieten van één van de spectaculairste wegen van Ierland.
Killarney - Cork

Dag 8 - Killarney - Cork

The Wild Atlantic Way
De Wild Atlantic Way is een sensationele reis langs torenhoge kliffen en levendige dorpjes, langs verborgen stranden en prachtige baaien. Elke kilometer van deze rit is een onvergetelijke ervaring.
Cork - Rosslare

Dag 9 - Cork - Rosslare

De laatste Ierse kilometers
De laatste rit in Ierland is zeker niet de minste. De wegen worden kleiner, smaller en bochtiger. Je komt hier in het boerenland uit een ver verleden. Je gaat vanzelf rustiger rijden en alles in je op te nemen.
Rosslare - Brecon

Dag 10 - Rosslare - Brecon

Next stop: Wales again!
We verlaten Ireland en komen in Fishguard (Wales) aan. Je merkt direct een enorm verschil in huizenbouw en wegenaanleg. We rijden zeker nog even langs Pentre Ifan; een indrukwekkend grafheuvel uit ca. 3.500 voor Christus. Daarna via the Brecon Beacons national park naar ons hotel in Brecon.
Brecon - Draycott in the Clay

Dag 11 - Brecon - Draycott in the Clay

IJzer en de industriële revolutie
Op weg naar Ashbourne zie je nog de restanten van het mijnbouw verleden van Wales. Maar voor een uitgebreide stop adviseren we je om dat te doen in Iron Bridge, de bakermat van de Industriële Revolutie rond 1780. The Iron Bridge is de eerste gietijzeren brug ter wereld. Zij overspant de Severn in het dorp Ironbridge. De brug werd gebouwd tussen 1777 en 1779. Sinds 1934 is de brug alleen nog toegankelijk voor voetgangers. De brug, het dorp en het omringende dal, de Ironbridge Gorge, zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Draycott in the Clay - Hull

Dag 12 - Draycott in the Clay - Hull

Het Nationaal park Peak District is een zeer heuvelrijk gebied in het noorden van Engeland. Meestal wordt het onderverdeeld in het noordelijke Dark Peak met veel heidegebieden en het zuidelijke White Peak waar de meeste mensen wonen. Hier zijn ook veel grotten te vinden.

Dag 13 - Aankomst in Europoort

Relaxed weer thuis!
Zo relaxed als de reis begon, eindigt deze ook weer. Een overtocht per luxe cruiseferry van P&O Ferries brengt je weer thuis, halverwege de ochtend sta je in de haven van Europoort. Even recapituleren: Engeland, Wales, Ierland, Wales en dan weer Engeland... juist. Een prachtige reis!
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?