Groepsreis Outer Hebrides
Eiland hoppen in het noord-westen van Schotland.
Lees verder
Schotland
10 dagen
Data & prijzen
 • Van 12 jun 2017 t/m 21 jun 2017
  Niet meer beschikbaar
  • Motor met bestuurder
   € 1.295,00 p.p.
  • Duopassagier
   € 1.080,00 p.p.
  • Toeslag gebruik 1-pers. kamer/hut voor de gehele reis
   € 325,00 p.p.
  • Exclusief: € 27 reserveringskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking

Deze groepsreis is vol
Onderdeel van de reis
 • retour overtocht IJmuiden-Newcastle
 • ferry tickets voor The Outer Hebrides
 • 2 overnachtingen aan boord
 • 7 overnachtingen in hotel
 • full breakfast en diners in hotels
 • Bergen Tekst bergen
 • Bijzondere gebouwen Tekst bijzondere gebouwen
 • Heuvels Tekst heuvels
 • Linksrijden Tekst linksrijden
 • Overtocht Tekst overtocht
 • Uitgestrekt Tekst uitgestrekt

Groepsreis Outer Hebrides

Eiland hoppen in het noord-westen van Schotland.

De Buiten-Hebriden is een groep eilanden voor de westkust van Schotland, die deel uitmaken van de Hebriden. Zij worden van de Binnen-Hebriden en Schotland gescheiden door de Minch. Het is een ruig en verlaten landschap met hier en daar een klein stadje en een boerderij. De Engelse overheersing van Schotland heeft er minder sporen achtergelaten dan in Schotland. De Outer Hebriden hun eigen idenditeit weten te behouden, o.a. het Gaelic als taal
IJmuiden - Newcastle

Dag 1 - IJmuiden - Newcastle

Rustig beginnen op de ferry
's Middags inschepen, naar de bar, een hapje eten, 's avonds entertainment en dan lekker slapen…..wat wil een mens nog meer als rustig begin van een mooie reis.
Newcastle - Drymen

Dag 2 - Newcastle - Drymen

Een rit door the Low Lands
Al vrij snel na het verlaten van Newcastle volg je een gedeelte van de eeuwenoude Hadrian's Wall. Het tweede gedeelte gaat door de imposante Scottish Low Lands. Minder bekend dan the Highlands maar zeker niet minder mooi.
Drymen - Barra

Dag 3 - Drymen - Barra

Varen scoort hoog tijdens deze reis
Je zult snel merken dat het hele leven op de Outer Hebrides wordt gedirigeerd door de Ferry's van Calmac. Zij verbinden de eilanden. Dit is de eerste overtocht van Oban naar Barra. Ca. 4,5 uur varen.

Als je denkt alles gezien te hebben, ga dan vooral mee op deze reis. Na al die jaren en honderdduizenden kilometers motorrijden op de mooiste plekken, wisten de Schotse eilanden me danig te raken met hun schoonheid en historie!

Ludo
Barra - Tarbert

Dag 4 - Barra - Tarbert

Een reis door de tijd: van prehistorie naar nu
Deze rit gaat via het eiland Uist naar Harris. Vooral op Uist zul je veel restanten zien uit de prehistorie maar vooral ook van ca. tweehonderd jaar geleden.
Rondrit Harris

Dag 5 - Rondrit Harris

Harris Tweed & veel natuur
Tijdens deze rondrit ga je een bezoek brengen aan één van de laatste Harris Tweed weverijen die het eiland nog kent. Maar je maakt ook een adembenemende tocht via de kustweg terug naar je hotel.
Tarbert - Stornoway - Ullapool

Dag 6 - Tarbert - Stornoway - Ullapool

Een eiland met een lange geschiedenis
Een schitterende stone circle bestaande uit (nu nog) ca. 30 grote stenen vormt het hoogtepunt van deze rit. Maar dichterbij in de geschiedenis zijn de "Black Houses". Neem een kijkje hoe men ca. 50 jaar geleden nog leefde. Met de ferry vaar je terug naar Ullapool op het vaste land van Schotland
Ullapool - Morangie

Dag 7 - Ullapool - Morangie

The Atlantic Coast & Highlands
Je volgt de grillige kustlijn van Schotland naar het noorden en je bezoekt een grot waar een enorme waterval je zal verbazen. Dan via "the Highlands" naar het Morangie hotel….jawel van de whisky distilleerderij.
Morangie - Dunkeld

Dag 8 - Morangie - Dunkeld

Parkeren in de Moray Firth
Je hebt een onrendabel booreiland en niemand wil het kopen. Waar laat je hem dan? Juist ja, in the Moray Firth. Een zeearm waar momenteel ruim 20 van die eilanden worden "geparkeerd". Wat zou die meters per uur kosten?
Dunkeld - Newcastle

Dag 9 - Dunkeld - Newcastle

Nog even genieten van the Low Lands
Eerst nog even kijken bij de brug in aanbouw bij Edinburgh over the Firth of Forth. En natuurlijk ook de oude spoorbrug bekijken. Daarna door de Low Lands weer terug naar Newcastle en aan boord bij DFDS Seaways.
aankomst in IJmuiden

Dag 10 - aankomst in IJmuiden

Relaxed weer thuis!
Zo relaxed als de reis begon, eindigt deze ook weer. Een overtocht per luxe cruiseferry van DFDS Seaways brengt je weer thuis, halverwege de ochtend sta je in de haven van IJmuiden. Een aantal overtochten en een pracht ervaring rijker keer je huiswaarts! 
Motoerit Binnen 24 uur reactie
  Goede nacht, waar kunnen wij je mee helpen?